Bulvár-celeb

2023.05.07. 17:00

Megszólalt Madeleine McCann testvére, mindenki könnyes szemmel hallgatta

16 éve tűnt el a brit kislány, akit egy egész világ keres a mai napig.

Az emlékezés mécsesei

Fotó: AFP

A 18 éves Amelie McCann gyermekkora óta először szólalt meg nyilvánosan, a nővére eltűnésének 16. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. Az eseményen mécseseket gyújtottak Maddie-ért.

Madeleine húga ezekkel a szívszorító szavakkal fordult a jelenlévőkhöz: 

Jó, hogy mindenki együtt itt van, habár ez egy rendkívül szomorú alkalom.

Mint az köztudott, a 3 éves Maddie 2007 májusában tűnt el a portugáliai Praia da Luzban lévő nyaralóból. Testvére, a most 18 éves Amelie szüleivel együtt szeretettel fogadta a megemlékezésen a helyieket, és mindenkit, akik együttérzésükkel támogatják a családot.

-
Maddie McCann
Fotó: AFP

Amelie sorra gyújtotta a mécseseket Maddie-ért húga fényképei mellett. A szülők imádkoztak, de nem szóltak a tömeghez - derül ki a Bors cikkéből.

A helyi plébános, Rob Gladstone a következőket mondta a megemlékezőknek:

Azért vagyunk itt ma este, hogy kifejezzük szeretetteljes aggodalmunkat Madeleine és minden olyan kisgyermek iránt, akit akarata ellenére elvittek a családjától. Azért is itt vagyunk, hogy bátorítsuk egymást a remény fenntartására, és imádkozzunk azért, hogy még ezután a hosszú idő után is megújuljon az erőnk.

"Kate és Gerry nagyon meghatódtak, hogy mennyien összegyűltek Maddie-ért. Ennyi év után még mindig támogatják az emberek őket, és ezért nagyon hálásak. Tizenhat éve tűnt el, és még mindig nem tudni, hol van. Ez nagyon hosszú idő. Még ha rossz híreket is kapnánk, bizonyos értelemben lezárást jelentene számunkra. Ám ha nincs lezárás, még mindig van remény" – mondta az édesanya nagybátyja, a 84 éves Brian Kennedy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában