Bulvár-celeb

2023.04.27. 15:05

Galambos Lajos öccse elmesélte mi történt, mielőtt testvére elindult a börtönbe

„Egy papírt tett elém, hogy írjam alá” – megszólalt az utolsó percekről Galambos István.

3,6 hónap büntetést szabtak ki Galambos Lajosra, de ennek csak a harmadát kell a rácsok mögött letöltenie

Forrás: Bors

Fotó: Nagy Zoltán

Exkluzív információk birtokába jutott a Ripost. A portál megtudta, hogy Galambos Lajos - a tőle megszokott módon - elintézte minden hivatalos ügyét, mielőtt bevonult a baracskai börtönbe. A jogerős büntetése 3 év hat hónapig tart majd, ebből viszont (ha minden feltétel adott) kedvezményekkel sokkal korábban szabadulhat, a szakemberek szerint a kiszabott idő harmadának letöltése után.

Galambos Lajos egyedül ült be a mentőbe, ami a börtönbe vitte. Nem kért kíséretet, sőt kategorikusan megtiltotta a családtagjainak, hogy elkísérjék. Jó oka volt erre: nem akarta, hogy a szerettei esetleg gyengének higgyék, illetve a büntetés-végrehajtási intézménybe is erős lélekkel akart belépni, egy utolsó pillantás viszont elgyengíthette volna...

– A testvérem erős ember, aki erősnek is akarja mutatni magát. Tiszteltben tartottuk minden kérését – mondta a Ripost megkeresésére, Galambos István, Lajcsi öccse.

 

A testvéremmel a bevonulása előtti utolsó beszélgetésem komoly volt, ugyanakkor érzelmes is. Először egy papírt tett elém, hogy írjam alá. Azon a papíron az szerepelt, hogy kapcsolattartói státuszt kapok. Én leszek az egyik, aki látogathatja. 

 

Összekészítette az orvosi papírjait, amit vitt magával, azt is megmutatta, aztán arra kért, hogy szerezzek neki egy kisrádiót, amin híreket és zenét hallgathat. Szereztem is egy jobb minőségűt, remélem engedik bevinni a cellájába. – mondta Lajcsi öccse, majd így folytatta:

Azt sem engedte, hogy bekísérjük. Egyedül akart bemenni. Amikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondta, hogy egyrészt minket nem akar ilyen helyzetbe hozni, kitenni esetleg a sajtó érdeklődésnek, és magát is ezzel akarta védeni. Azok a bevonulás előtti percek nagyon kemények ám... 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában