Felfoghatatlan fájdalom

2022.04.06. 12:05

Zokogva kérdezte a mindszenti halálfurgon túlélője: Istenem, hol vannak a barátaim?

Amint magához tért, rögtön a barátai után érdeklődött a mindszenti vonatbaleset egyik túlélője. F. László abban a kisteherautóban ült hat társával együtt, amely kedden korra reggel összeütközött egy vonattal az egyik átkelőben. A gépjármű utasai közül öten meghaltak. A baleset súlyosságát mutatja, hogy a „kispiros” még 100 métert siklott, majd felborult.

Öt ember a helyszínen meghalt abban a balesetben, amely kedden reggel, nem sokkal háromnegyed hét után történt egy mindszenti vasúti átkelőben. Egy kisteherautó vezetője a működő fénysorompó jelzése ellenére a sínekre hajtott. Az éppen érkező motorvonat vezetője ugyan észlelte a gépjárművet, de az azonnali fékezés ellenére sem volt esélye megállni. A teherautót félrelökte, és mintegy 100 métert siklott még, mielőtt felborult. A gépjármű utasai közül csak ketten élték túl mindezt.
 

Egyiküket a tűzoltók mentették ki a roncsból, őt súlyos koponyasérüléssel szállították kórházba. A másikuk, F. László a saját lábán szállt ki, majd fel-alá mászkált, végül elvesztette eszméletét.

Ő is a fején sérült meg.
 

Forrás: Bors

 

Sírógörcsöt kapott a túlélő
 

B. Andrea csaknem nyolc éve él élettársi kapcsolatban F. Lászlóval. A nővel azután beszéltünk, hogy a kórházban meglátogatta a szerelmét.

– A párom csakúgy, mint minden más reggelen, ezúttal is munkába indult. Felelős férfi. Nem sokkal később az egyik családtag szólt, hogy menjek ki a vasúthoz, mert volt egy baleset. Azonnal felöltöztem, és már indultam is. A helyszín már tele volt rendőrökkel, mentősökkel és tűzoltókkal.
 

Kértem őket, hogy mondják el, mi van a párommal. Akkor tudtam meg, hogy Laci az egyik túlélő
 

– mondta Andrea a Borsnak.

 

– Szerencsére már beszélni is tudtam a kedvesemmel. Éppen akkor tért magához, amikor bementem a kórtermébe. Összevarrták a fejét, igaz, a jobb oldala tiszta fekete. Belső vérzése van, az agyában vérrögök vannak. 

 

Amikor meglátott, azt kérdezte: „Istenem, hol vannak a barátaim?” Kénytelen voltam megmondani az igazat. Sokkot kapott, és nem bírta a sírást abbahagyni. Szinte el sem akarta hinni, hogy mi történt
 

– zárta az élettárs.

 

Forrás: Bors

 

Összeomlott az édesanya
 

A Bors megtalálta az egyik elhunyt testvérét. Márk szinte még fel sem fogta, hogy István nincs többé.

– A baleset előtti este még beszélgettünk, hiszen egy háztartásban élünk. Bár csak féltestvérek vagyunk, ezt sohasem éreztettük egymással. Nagyon közel állt hozzám. Egy csónakot is építettünk közösen, amit a horgászáshoz használtunk. Sok halat fogtunk együtt, az volt a kedvenc időtöltésünk – emlékezett a hozzátartozójára a fiatal férfi, aki azonnal kiment a helyszínre, amikor a szerencsétlenségről értesült.


– Én még aludtam, amikor elindult, tehát reggel még csak el sem tudtunk köszönni. Borzalmas volt a felborult vonatot és a furgont látni. A testvérem lakatosként dolgozott a barátaival, éppen Nagyfára mentek volna egy építkezésre csöveket hegeszteni. Azonnal megismertem a brigádautójukat. Semmi kétségem nem volt afelől, hogy István meghalt. 

Az édesanyám viseli talán a legrosszabbul, hozzá már kétszer is orvost kellett hívni!

 

Forrás: Bors

 

A mozdonyvezető is segített
 

Barsi Balázs, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke kinyilvánította: a mozdonyvezető szabályosan járt el.

 

A vezető-jegyvizsgáló kollégájával együtt könnyebb sérülést szenvedett. Maguk is részt vettek a sérültek mentésében

– szögezte le.

A vonaton 12 utas tartózkodott, közülük is többen kórházba kerültek.

Mint a Bors megtudta,
 

a teherautót U. Zsolt vezette. Ő maga is elhunyt, akárcsak a vele utazó apósa és az egyik sógora is, akinek testvére túlélte a balesetet.
 

A családtagjaik nem kívántak nyilatkozni. Annyit mondtak, még ők sem ismerik a körülményeket, hiszen órákkal korábban történt a katasztrófa, és még tart a rendőrségi vizsgálat. A mindszentiek rajtuk kívül egy emberként gyászolják Gy. Sándort is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában