Ország-világ

2021.06.15. 05:59

Anya az ilyen? Megölte újszülött fiát, majd a szülés nyomait lányával takaríttatta el

„Nagyon sajnálom, hogy megöltem a gyermekemet” – sírva mondta ezt a bíróságon az a nő, aki még 2019-ben megszülte egészséges kisfiát, majd egy szemeteszsákot dugott a torkába és pici testét fel is gyújtotta. 9 évet kapott...

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a nő Versenden élt férjével, három gyermekük született, illetve a nőnek egy korábbi kapcsolatából volt még egy nagykorú gyermeke is. 2012-ben megromlott a viszony a házastársak között. A férj sokat italozott, ami miatt többször vitatkoztak illetve össze is verekedtek. Külön ágyban aludtak, de a szexuális kapcsolat megmaradt közöttük. Két éve, egy tavaszi nap megfogant a kisbaba – írja a bama.hu.

A nő titokban tartotta terhességét. Mikor megemlítették a faluban, illetve a munkában, hogy gömbölyödik, arra azt válaszolta: könnyen hízom.

2019 decemberében elindult a szülés. A nő a férjével azt közölte, hogy rosszul van, emiatt a lánya szobájába megy. Ott szülte meg a kisbabát, aki a bíróság szerint élve látta meg a napvilágot.

A nő félve, hogy a baba felsír, már a korábban odakészített szemeteszsák darabjából galacsint gyúrt és azt nyomta le a kicsi torkán, ami a fulladását okozta.

A holttestet becsomagolta egy takaróba, majd szemeteszsákba tette, míg a szüléshez használt törölközőket egy másik zsákba rakta. Másnap a két gyermeke iskolába, míg férje munkába ment. A harmadik lányát megkérte, hogy menjen el a munkahelyére, és mondja azt, hogy rosszul van, illetve utána segítsen a rendcsinálásban.

Az asszony 9 évet kapott szörnyű tettéért
Fotó: bama.hu

 

A tizenéves lányban csak később tudatosult, hogy miben segédkezett. Egy alkalommal a nyomozóktól azt kérdezte: „miért kérte ezt tőlem anya?”

Másnap, 2019. december 11-én, amikor minden családtag távol volt, a nő az udvaron tüzet rakott és az újszülött testét igyekezett elégetni, azonban az nem sikerült.

Az asszony megtörtnek látszott, az ügyész és a védőügyvéd beszéde alatt csendesen zokogott, remegett a válla.

Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, családomtól, gyermekeimtől

– mondta sírva az utolsó szó jogán a nő.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a szüléssel együtt járó speciális testi, lelki állapotot, amelyben a nő az ölési cselekményt elkövette, valamint a szűkebb és tágabb lakókörnyezetének az asszonnyal szemben tanúsított, kifogásolható erkölcsi magatartását, s az elkövető büntetlen előéletét és ténybeli beismerését.

A bíró a nőt kilenc év börtönre ítélte, illetve megszüntette szülői felügyeleti jogát. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette, míg az ügyvéd három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában