Bulvár-celeb

2021.04.13. 12:15

Mire készül a bíróság? A stégnél lesz az utolsó tárgyalás, ahol elrablója vízbe dobhatta VV Fannit

Rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság az elrabolt és nagy valószínűséggel meggyilkolt valóságshow-szereplő ügyében. Annál a stégnél akarnak tárgyalást, ahol a vádirat szerint B. László megszabadult Fanni holttestétől, s vízbe dobta.

Három éve nincs hír róla

Forrás: Bors

Döbbenetes fordulatra készül a fővárosi bíróság VV Fanni gyilkossági ügyében, s a magyar igazságszolgáltatásban eddig szinte sosem látott, teljesen rendhagyó módszerrel élnének: helyszíni tárgyalási napot terveznek. A Bors megtudta, hogy Dr. Farkas Gabriella bírónő vezetésével a vád, a védelem, a vádlott, B. László részvételével az ítélethozatal előtti, utolsó tárgyalási napok egyikét nem a Fővárosi Törvényszék épületében, hanem ott akarja megtartani, ahol a nyomozati dokumentációk alapján a vádlott nagy valószínűséggel megszabadult Novozánszki Fanni holttestétől.

Egy elhagyott stégnél tárgyalnának
Fotó: Shutterstock / illusztráció

– Jövőhéten, és májusban is várható még tárgyalási nap, s

tervben van egy helyszíni tárgyalás is, Szalkszentmártonnál

a régi kompkikötő közelében, annál a stégnél, ahol nagy valószínűséggel a vádlott vízbe dobta a sértett holttestét – árulta el lapunknak a Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, Dr. Lichy Gábor.

S mintha csak egy vérfagyasztó krimi képkockái elevenednének meg előttünk, amikor arra gondolunk, hogy az ügyvivők összegyűlnek az elhagyatott stégnél, hogy ott faggassák a feltételezett gyilkost a történtekről.

Annál a stégnél, amit az amerikai titkosszolgálat, az FBI emberei műhold alapján mértek be még 2018-ban, s amelyről a nyomozás vezetője, Szamosi Csaba is úgy véli: a legjobb pont a vízbe dobásra, ha valaki azt akarja, hogy sose kerüljön elő egy holttest.

Hogy ez a nem mindennapi tárgyalás vajon mit hoz ki a vádlottból, nem tudni, de egy biztos, a helyszínen jó esély van rá, hogy kiderül, B. László járt-e a szóban forgó stégnél, és ha igen, s valóban bűnös, akkor vajon három és fél év után elmondja-e mi történt?

B. László az egyetlen gyanúsított az ügyben
Fotó: Bors

A védelmet még nem értesítették és nem is hallottunk erről a felvetésről, bizalmas információ lehet, de természetesen állunk elébe

– reagált a helyszíni tárgyalás eshetőségére Dr. Bálint Roland védőügyvéd.

Három éve nincs új hír róla Fotó: Bors / RTL

A hétfői tárgyalási napon egyébként Novozánszki Fanni gyilkossági ügye a celeblánytól származó DNS-ek körül felmerült kérdések tisztázásával folytatódott. A genetikus szakértők fenntartották és megerősítették szakvéleményüket, miszerint a vádlott bérelt kocsijában talált kötélen Fanni vére, a vádlott mosógépében pedig Fanni hajszála található. Dr. Lichy Gábor szerint fontos mérföldkő az ügyben, hogy most már semmi kétség nem fér hozzá, hogy az eltűnt celeblánytól származnak a vérnyomok, s úgy becsüli, még idén ítélet születhet az ügyben.

– Ritka egy gyilkossági ügy kapcsán, hogy nincs holttest, s ilyenkor nem egyszerű feladat bebizonyítani, és emberölés miatt elítélni valakit, ám ez esetben sok, de ami még fontosabb,

Számottevő és súlyos bizonyíték áll rendelkezésre a vádlott ellen

– mondta a Borsnak dr. Lichy, aki szerint ősszel elsőfokú ítélet várható az ügyben.

A váddal ellentétben a védelem azonban beazonosítatlan nyomokról beszélt a Borsnak a tárgyalás után.

Bálint Roland, védőügyvéd
Fotó: Bors

– A legfontosabb bűnjel egy hajszál volt, amit az ügyfelem mosógépében találtak, s ami egyértelműen a sértett hajszála. Ezt mi eddig sem tagadtuk, hiszen B. László az ölében vitte le Fannit a garázsba, és rá kerülhetett a hajszál a ruhájára. A minták, amikről a genetikusok a mai napon nyilatkoztak, továbbra sem tisztázottak, és beazonosítatlanok. Érdemi eredményt a tanúk meghallgatása hozott volna – tette hozzá B. László védője.

A Bors megtudta, hogy a szakértők mellett három tanút idézett be a bíróság, köztük VV Fanni két barátnőjét, S. Fannit és B. Erikát, ám a vírushelyzetre való tekintettel Dr. Farkas Gabriella bírónő engedélyezte a távolmaradásukat, lévén S. Fanni időközben kismama lett. Így a két barátnő meghallgatása tolódik, ahogy annak a tanúnak a meghallgatása is, aki korábban azt állította, hogy Novozánszki Fanni az eltűnésének másnapján fodrásznál járt.

Novozánszki Fanniról több mint három éve nincs hír, és a rendőrség szerint 99 százalék, hogy megölték.

Az utolsó képkockákat egy lépcsőházi kamera rögzítette a celeblányról, akit B. László öntudatlan állapotban, az ölében cipelt a mélygarázsba, s a kocsija hátsó ülésére tett. A vádlott állítja, nem ölte meg Fannit, sőt, egy barátnő hívására segíteni érkezett a lakására, s átadta őt két ismeretlen férfinak. Máig rejtély, pontosan mi történhetett VV Fannival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában