Bulvár-celeb

2021.04.14. 16:20

Bakonybélben mérték a legvastagabb hóréteget az országban szerdán

Sok magasabban fekvő területen lett havas a táj – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Azt írták: méréseik alapján a legmagasabb hóréteg Bakonybélben alakult ki, ott 33 centiméteres hóvastagságot mértek a meteorológusok.

Igen, a Bakonyban a hókotrók is beindultak áprilisban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

A meteorológiai szolgálat honlapján található térkép szerint a keleti országrészben Kékestetőn van a legvastagabb, 14 centiméteres hótakaró. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten alakult még ki nagyobb hóréteg, ott 8 centimétert mértek.

Nyugat-Magyarországon több településen is kialakult vastagabb hótakaró. Bakonybél mellett a szintén Veszprém megyei Zircen és Hárskúton van a legnagyobb hó, mindkét településen 25 centiméteres vastagságot rögzítettek. Úrkúton 15, a Komárom-Esztergom megyei Csatkán 14, Győr-Moson-Sopron megyében, Sopron brennbergbányai mérőállomáson 10 centiméteres hótakarót jeleztek.

Ilyen volt a látvány a Bakonyban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a Mecsekben szerda késő délutánig még kitarthat a havazás, így ott 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny és a Mátra térségében napközben 500 méter felett még pár centiméter hó valószínű. Éjszaka az Északi-középhegységben várható további gyenge havazás, illetve északkeleten és a Tiszántúl északi részén is lehet az eső mellett havas eső, hó, de megmaradó hó nem valószínű.

Zircen nagyobb hó esett most, mint a télen
Fotó: veol.hu / Müller Anikó Hanga

Csütörtökön napközben a záporosabb csapadékgócokból csak a hegyvidéki területek legmagasabb részeire korlátozódóan maradhat meg kevés hó – tették hozzá.

Csetényben hóember is épült...
Fotó: veol.hu / olvasói fotó / Lövei Sándor

 

A virágzó fák és a madarak, nem örülnek annyira...
Fotó: veol.hu / Müller Anikó Hanga

 

Április havának versenyét a Bakony nyerte meg...
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában