eltévedtek

2021.03.03. 10:35

Szarvasrudli tévedt a zalai városba – rémülten próbáltak menekülni (videó)

A zaol.hu egyik olvasója, Bognár Attila készítette autójából azt a videofelvételt, amelyen egy megriadt, láthatóan eltévedt és a menekülés lehetőségét kereső szarvasrudli látható Nagykanizsán.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Deutsch István, az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársaságának hivatásos vadásza a zaol.hu érdeklődésére elmondta: egyértelműen akkor szoktak így megriadni a téli időszakra rudliba gyűlő szarvasok, amikor a gímbikák által elhullajtott agancsokat gyűjtő emberek megzavarják a nyugalmukat. Nem véletlen, hogy ezt a tevékenységet szigorúan szabályozzák, hiszen az őszi-téli időszakban kimerült bikák esetében ez az időszak az új agancs növesztéséhez szükséges erőgyűjtésről szól. Az a vélekedés a szakember szerint ebben az esetben nem állja meg a helyét, hogy azért merészkedtek be a városba, mert elvették az életterüket, hiszen az érintett területen az elmúlt időszakban semmi olyan nagy fejlesztés (például autópálya-építés) nem történt, ami ezt a jelenséget indokolná.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában