ez aztán zimankó

2021.02.13. 15:02

Itt az új rekord! Mínusz 35 és fél fokot mértek szombaton a Bükk-fennsíkon

Kerékgyártó Róbert a Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy a Bükk-fennsíkon, a Nagymezőn lévő természetes mélyedésekben, töbrökben igazán hideg volt.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szombat reggel, hét óra körül mínusz 33 Celsius fokot mért a meteorológiai állomás, de hajnali négykor mínusz 35 és fél Celsius fokig hűlt le a levegő. Mint azt a posztban írta, Magyarországon 1940-ben, február 16-án reggel, az akkori Görömbölytapolcán (Miskolcon) mérték a rekord hideget, mínusz 35 Celsius fokot. Hozzátette, ha akkor is mértek volna a Bükkben, valószínűleg, nem ez lett volna a hidegrekord – írja a heol.hu.

 

Szaniszló Lászlótól, Szilvásvárad polgármesterétől a heol megtudta, a faluban jóval melegebb volt, mínusz 17-18 Celsius fokot, Nagyvisnyón pedig mínusz 22 fokot mértek. Szilvásváradon mindenki felkészült a hidegre, senkinek nem volt szüksége segítségre. Pénteken viszont fakidőlések miatt a vonatnak kellett segíteniük – mondta.

Fotó: heol

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában