nyelvleckék

2021.02.26. 06:50

Marco Rossi magyarul tanul – Orbán Viktor nyelvtörőt küldött neki

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beváltotta a korábbi ígéretét, és elkezdett magyarul tanulni. Marco Rossi a közösségi oldalára töltött fel egy képet ezzel kapcsolatban.

Rossi a Gombaszögi Nyári Tábor vendégeként beszélt korábban arról, hogy ha kijut a válogatott az Európa-bajnokságra, akkor már tényleg elkezd magyarul tanulni. Nos, a magyar csapat ott lesz a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon,

a magyar kapitány pedig az ígéretéhez hűen elkezdte tanulni a nyelvünket – írja az Origo.

„Magyarul tanulok! De nem beszélek! Igen, magyarul tanulok (vagy legalábbis próbálok). Igazából,

mindent megteszek. Őszinte akarok lenni. Elég nehéz, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem. Új nyelvet tanulni nem könnyű az én koromban.

Néha előfordul, hogy olvasok egy pár nagyon negatív hozzászólást arról, hogy magyarul kellene beszélnem, de tudom, hogy a legtöbben megértik a helyzetemet. Tudja mindenki, nem szeretem, ha az emberek anélkül kritizálnak, hogy ismernék a tényeket„ – írta a közösségi oldalán Marco Rossi, aki szerint ez is jól mutatja, hogy

ameddig csak lehet, a magyar válogatott kispadján szeretné folytatni ezt a csodálatos utazást.

Hozzátette, a siker érdekében a kaland végégig mindent meg fog tenni, ugyanis Magyarország az élete része, és az otthona.

 

Röviddel azután, hogy a szövetségi kapitány közzétette a bejegyzést, Orbán Viktor is reagált a hírre. A miniszterelnök Rossi Facebook-oldalára egy nyelvtörőt írt be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!