Hollywood

2020.02.05. 19:04

Ördög Nóra vezeti idén is az Oscar-gála közvetítést (videó)

Kétezerhúszban is a Moziverzum hozza el a hazai rajongóknak a filmszakma egyik legrangosabb eseményét, az Oscar-gálát. Az élő közvetítés háziasszonya a tavalyihoz hasonlóan Ördög Nóra lesz.

A nemzetközi díjátadót magyar idő szerint február 9-én, vasárnap éjjel két órától szurkolhatjuk végig.

Ezt megelőzően már 23:55-től érkeznek Ördög Nórához a stúdióvendégek, szakértők, akikkel a kulisszatitkokról, esélyekről beszélget a műsorvezető, majd kezdetét veszi a vörös szőnyeges bevonulás is.

Már csak néhány nap és kiderül, mely színészeknek és filmes alkotásoknak ítéli oda az Akadémia idén az Oscar szobrokat. Itthon a vörös szőnyeges bevonulással egyidőben indul az élő közvetítés a Moziverzumon, a TV2 Csoport prémium filmcsatornáján.

A műsor ideje alatt folyamatosan érkeznek majd a stúdióba Ördög Nórához a vendégek.

Így például Tóth Barnabás, az Akik maradtak című film rendezője és forgatókönyvírója, akinek alkotása az idei Oscar kapujáig menetelt – bekerült a 10 legjobb nemzetközi film közé. A meghívottak között lesz a film főszereplője Szőke Abigél, és zeneszerzője Pirisi László is. Ördög Nóra a stúdióba várja még többek között – Dobó Kata és Gáspárfalvi Dorka színésznőket, Fenyő Iván színészt, Abodi Dóra és Cakó Kinga divattervezőket és a jelenleg Los Angelesben élő, Kardos Júlia sminkest is. A stúdióban a ceremónia hazai szakértői Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor lesznek.

A gála magyar hangjaiként, a tavalyihoz hasonlóan Dudás Viktort és Wodala Márkot hallhatjuk majd.

Az izgalmas estére a Moziverzumon már elkezdődött a ráhangolódás – február 3-tól elindult az Oscar-díjas filmek hete. Többek között olyan mozikból válogathatnak a nézők esténként, mint a Ponyvaregény vagy A bárányok hallgatnak, a misztikus film és sci-fi rajongók pedig a Vadászat a Vörös októberre és az Eredet című alkotásokat is megnézhetik. A hétvégi kikapcsolódáshoz szombaton érkezik a Top Gun – főszerepben Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer és Anthony Edwards –, és a 2000-ben bemutatott, Ridley Scott rendezte Gladiátor, vasárnap este pedig az Avatar című film kerül képernyőre Sam Worthingtonnal és Zoë Saldanaval.

Ezek mellett, a TV2-n vasárnap délután az Aranyoskám című, szintén Oscar-díjas amerikai vígjátékot láthatják a nézők, többek között Dustin Hoffmannal, Bill Murray-vel és Jessica Lange-gel.

Február 10-én 23:55-től pedig Oscar-gála 2020 összefoglaló a TV2-n.

Borítókép: Ördög Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában