A Dal 2020

2020.02.29. 22:34

Kialakult a döntő mezőnye

Döntőbe került Ember Márk (Tovább), a Nene (Későre jár), valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója (Valamiért).

Budapest, 2019. december 17. Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző, Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard énekesnője, Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere és Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója (b-j), a zsűri tagjai A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én. A verseny kilencedik évada február 1-jén kezdődik a Duna Televízió műsorán. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kialakult A Dal 2020 március 7-i döntőjének mezőnye, miután a szombati második elődöntőből a Turbo az Iránytű című dallal, Ember Márk a Továbbal, a Nene a Későre jár című számmal, valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a Valamiérttel bejutott a fináléba.

A versenydalok akusztikus változatban hangoztak el a stúdióban.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, a Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A kilencedik, utolsó dal elhangzása után a zsűri pontszámai alapján a legtöbb pontot (39) kapott produkció, a Turbo előadásában az Iránytű automatikusan továbbjutott a döntőbe, a legkevesebbet (26 pontot) begyűjtő Kies Az egyetlen című dalával kiesett a versenyből.

Az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben. Az első, tíz perces szavazás a bennmaradt hét dalra indult, ebben a legkevesebb voks Wolf Kati Próbáld még című dalára (amely a zsűritől előzőleg a második legtöbb szavazatot kapta) érkezett, így ő kiesett a versenyből. A még versengő dalokra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, amelyet hozzáadtak a zsűritől kapott pontszámokhoz, így alakult ki a még három továbbjutó dal sorrendje.

Döntőbe került Ember Márk (Tovább) 72 ponttal, a Nene (Későre jár), valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója (Valamiért) 60-60 ponttal.

A második elődöntő extra produkciójaként Balázs Fecó adta elő Évszakok című dalát. Az adásban átadták „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója” különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a zsűri, Pál Dénes Tudom (Készen állsz) című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte.

Az egy héttel ezelőtti első elődöntőből Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Tortuga (Mámor tér 3.), a Fatal Error (Néma) és Takács Nikolas (Csendbeszéd) jutott a fináléba. A Dal történetében először egy előadó, Orsovai Reni két produkcióban is színpadra lép a döntőben, hiszen Rácz Gergővel és a Nenével is bejutott.

A Dal Akusztik online szavazás keretében a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet voksolni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. A dalválasztó show győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján – adal.hu -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Borítókép: Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző, Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard énekesnője, Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere és Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója, a zsűri tagjai A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában