egyértelmű vélemény

2019.04.04. 11:30

Sting jogdíj nélkül adta oda dalát Zoránnak

A brit énekes Shape Of My Heart című dalát dolgozta fel Zorán, a szöveget Dusán írta hozzá.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Zorán Elszeretett dalok című, 2016-ban megjelent albumán külföldi kedvencei előtt tiszteleg. A különleges korongon olyan ikonikus előadók zenéiből válogatott, mint Leonard Cohen, Mark Knopfler, a Dire Straits, vagy éppen Sting. Zorán a tizenhatszoros Grammy-díjas zenész egyik legismertebb dalát, a Shape Of My Heartot választotta az al­bumra, aminek magyar szövegét a testvére, Sztevanovity Dusán írta, és küldte el jóváhagyásra Stingnek, aki örömmel egyezett bele a magyarosított sláger, a Körben megjelenésébe.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=v8zCBmY-ugE

Noha eddig mindegyik külföldi előadótól megkapta az engedélyt, Sting reakciója őszintén meglepte Zoránt – írja lapértesülésre hivatkozva a borsonline.hu.

Sting válasza nagyon emlékezetes maradt, mert a Shape Of My Heart Dusán-féle szövege annyira tetszett neki, hogy lemondott a jogdíjáról – árulta el az énekes.

Tóth Péter, az Artisjus jogvédő iroda kommunikációs igazgatója a Borsnak el­mondta, ritka, hogy egy híres előadó lemondjon az átdolgozás után járó jogdíjról.

Borítókép: Sztevanovity Zorán előadóművész, zeneszerző a Volt egy tánc című koncertjén a debreceni Kölcsey Központban 2014. szeptember 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában