Edzői szigor

2018.11.27. 10:44

Kemény Dénes néha megengedett egy kis dorbézolást

A mester szerint egy-egy sörözés nem okoz annyi hátrányt fizikálisan a sportolóknak, mint amennyi pluszt ad mentálisan.

Budapest, 2017. augusztus 13. A Millennium vezetõedzõje, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedzõ a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntõjében játszott Millennium - Szentpétervár mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Kemény Dénes hangos szavak helyett csupán a tekintetével képes volt frászt hozni a jól megtermett pólósaira – idézi fel a Bors Online. A portál a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedzőnek a hétvégi vizesgálán mondott szavait foglalja össze: a cikkből az is kiderül, hogy a szakedző – módjával – engedte a bulikat, mert szerinte

a játékosnak erőd ad, ha kiszakítják a monotonitásból.

A 64 éves edző bevallotta: annak idején az aranycsapattal 12 napig edzőtáborozott Spanyolországban. Egyik nap Bilbaóban megvendégelték őket, ám míg a spanyol pólósok korán hazamentek, a magyarok beindultak az éjszakába. „Másnap reggel nemigen volt étvágyuk a srácoknak, már aki egyáltalán fel tudott kelni” – mesélte Kemény. „Tesztúszást terveztem arra a napra, ám használhatatlan volt a csapatom. Nem kiabáltam, de látták rajtam, hogy pipa vagyok. Néma csöndben felültem a lelátóra, amikor azt látom: kettes-hármas csoportokba elkezdenek edzeni. Benedek Tibor és Varga Zsolt ekkor odalépett hozzám, és elmondták: profi sportolók, nem számít, mikor értek haza, az edzés akkor sem maradhat ki.”

Fotó: Czerkl Gábor / Bors Online

A hétvégi eseményen szintén jelen lévő Kiss Gergely hozzátette:

egy olimpiai felkészülés annyira fárasztó, hogy a kimerültségtől re­megnek a játékosok, előfordult vele, hogy enni sem volt ereje.

„Ez igaz, de a kemény munka kifizetődött, háromszor állhattatok a dobogó tetejére” – reagált Kemény, aki rámutatott: éppen a fáradtság miatt volt fontos, hogy megengedjen néha egy kis bűnözést. „Egy-egy sörözés nem okoz annyi hátrányt fizikálisan, mint amennyi pluszt ad mentálisan” – mondta.

Borítókép: A Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség volt elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedző a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án.

MTI Fotó: Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában