rejtélyes lövés

2017.11.30. 13:52

Pintér Tibor eljátssza Jimmy halálát (videó)

Évekkel ezelőtt megfogalmazódott már egy filmötlet, ám abból nem lett semmi, most azonban már egészen biztos, musical készül a legenda életéből.

 

Titokban őrzik a készülő Jimmy-musical szinopszisát. Zámbó Krisztián szerint mivel ő nem tud színészkedni, ezért Pintér Tibornál alkalmasabb személyt el sem tud képzelni édesapja megformálására.

Nehéz lenne megmondani, hogy életében vagy tragikus halála után lett több rajongója Zámbó Jimmynek, az azonban tény, hogy a 42 évesen, 2001. január másodikán fejlövéstől elhunyt énekes legendája a mai napig él. Pisztoly általi halálának körülményei éppúgy érdekli a rajongókat még 16 év után is, mint szerelmi élete, fiainak, özvegyeinek sorsa.

Évekkel ezelőtt megfogalmazódott már egy filmötlet, ám abból nem lett semmi, most azonban már egészen biztos, musical készül a legenda életéből.

A Bors megtudta, Pintér Tibor színháza viheti színre a darabot, amire Jimmy legnagyobb fia, Krisztián és özvegye, Edit asszony is rábólintott. A szinopszis már kész, a legnagyobb titokban őrzik, és ha Pintér hazatért a dzsungelből, a munkálatok is elkezdődhetnek, hogy 2018-ban már meglehessen a bemutató.

Bár Krisztián lapunknak azt mondta, a történetből konkrétumokat még nem árulhat el, azt azért igen, hogy édesapja egy mitikus hős szerepében elevenedik majd meg a színpadon. A jelenetekben megjelenik Jimmy életé­nek azon időszaka, amikor még a vendéglátásban dolgozott, szű­kösen éltek, és az is, amikor az „egyszerű és ismeretlen” Zámbó Jimmyből a Királlyá vált, és máig za­varos és rejtélyes ha­lálának részletei is.

- A darabnak apu a főszereplője, az ő életét dolgozza fel. Két éve keresett meg először az ötlettel Pintér Tibor. Rengeteget be­szélgettünk, segítettem a történeteimmel megírni a sztorit. Így ez lett az első olyan feldolgozása apu életének, ami valóban méltó is lesz hozzá – magyarázta Krisztián, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a zenés darabban ő is megjelenik majd a színpadon.

– Mindenféleképpen azt szeretném, hogy profi színészek és jó énekesek játsszák a szerepeket. Írtam apunak egy dalt, ez a Csillagod ragyog. Ez a szám a darab végén fog elhangozni, és az is felmerült, hogy én énekeljem, adjam elő. Mivel én nem vagyok színész, a karakter pedig komoly színészi játékot is igényel, nem vagyok biztos benne, hogy elvállalom – mondta Krisztián, akinek a főszereplőre, vagyis édesapja karakterére nagyon is komoly el­képzelései vannak.

Olyannyira, hogy a legnagyobb Zámbó fiú nem is tud mást elképzelni édesapja bőrében, csakis Pintér Tibort.

– Sokan mondják, hogy tiszta apu vagyok. A külsőm természetesen, és a hangom is egyre inkább. Mindenekelőtt én tudnám őt eljátszani, mégsem gondolom, hogy ezt megtenném. Én azt szeretném, ha Pintér Tibor játszaná a főszerepet, hiszen megvan hozzá minden hangi és testalkati adottsága. Sokan megpróbálták már apu dalait elénekelni, volt, akinek sikerült is, ám ők nem színészek, a darabban pedig nemcsak a hang fontos, hanem a színészi játék is – folytatta az énekes, hozzátéve, amikor filmet akartak készíteni édesapja életéből, főszereplőként Csányi Sándor neve merült fel.

Krisztián Csányit szívesen látta volna a filmvásznon, ám ő nem tud énekelni, így nem lehet főszereplője a zenés darabnak – írja a Bors.

A fiú szerint a sokszor szlovák Jimmynek titulált Peter Srámekkel pedig pont a fordítottja a baj: énekelni tud, ám nem színész.

 

 

Borítókép: MTI

Címkék#Jimmy
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában