Gazdaság

2008.02.07. 03:28

ZáVasasok a vasutas- sztrájkról

DH-információ (tsz) - A Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség álláspontja szerint azonnali és hathatós megoldást kell keresni a vasutasok sztrájkja miatt kialakult helyzetre.

Baloghné Tihanyi Szilvia

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség állást foglalt a vasutassztrájkról, melyet eljuttattak a DH-hoz. Lehetetlen helyzetnek tartják, hogy napok óta teljes bizonytalanságban van az ország, a vasutat igénybe vevő munkavállalók és a gazdasági vállalkozások döntő hányada. A vasasok elfogadják és tudomásul veszik, hogy a munkaharc egyik legkeményebb eszköze a sztrájk, de szerintük ezt csak rendkívül komoly és nyomós indokok alapján, a reális tárgyalási pozíció erősítésére szabad felhasználni. A Dunaferrnek, és áttételesen az ott dolgozó nyolcezer munkavállalónak aránytalanul nagy sérelmet okoznak, veszélybe került a nagyolvasztó működése, ezért leállhat a teljes termelés. A Dunaferr vasasszakszervezete felkéri a sztrájkoló vasutasokat, hogy vegyék fel a munkát. A VDSZSZ és a MÁV vezetését pedig arra, hogy állapodjanak meg az elégséges és szükséges szolgáltatásokról, kössenek kompromisszumot, vegyék igénybe a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbírói Szolgálatot. A munkaügyi kormányzat pedig a sztrájktörvény módosításáért tegye meg a lépéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!