Gazdaság

2017.03.23. 17:15

Versenyképesség - A kistulajdonosok védelme is fontos

Budapest - Megalakult a Nemzeti Versenyképességi Tanács, amely alakuló ülésén lényegi kérdésekről tárgyalt.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) csütörtöki alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy ezeket döntésre előkészítve továbbítani fogja a gazdasági kabinetnek, illetve a kormánynak.

Elmondta: a testület tagjai hat területen látnak lehetőséget arra, hogy már rövid távon érdemi versenyképesség-javító döntések szülessenek. Ezek a cégalapítás, az építési engedélyek felülvizsgálata, az energiaellátás biztosításának a kérdése, az adóadminisztráció, a kistulajdonosok védelme és a fizetésképtelenség kérdése. A miniszter kifejtette, bízik abban, hogy még ebben a fél évben konkrét törvényhozási kezdeményezésekkel tudnak előállni.

A többi között az építési engedélyek felülvizsgálata is része a versenyképesség javításának Fotó: Ady Géza

Varga Mihály felidézte: a kormány a Nemzeti Versenyképességi Tanács létrehozásával a nemzetgazdasági minisztert bízta meg. A miniszter különböző oktatási, tudományos, vállalati területen dolgozó szakembereket kért fel arra, hogy a tanács munkájában vegyenek részt. A tanács a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából releváns kezdeményezéseket véleményezi, és javaslatokat tesz a versenyképességet javító kormányzati beavatkozásokra. A tanács nemcsak formális alakuló ülést tartott, hanem lényegi, érdemi kérdésekről beszéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!