Gazdaság

2017.06.15. 18:15

Végre felkerült a piac kínálati palettájára a zsenge csemege kukorica

DUNAÚJVÁROS A bőség zavarával kell szembenéznie annak, aki kilátogat mostanság a dunaújvárosi piacra. A gazdag áruválaszték ráadásul kiváló minőséggel párosul!

Kovács Anita

Szinte számbavehetetlen az a sokféle zöldség, gyümölcs, amivel standjaikhoz csalogatják vevőiket a kofák. Bár a sok helyen ma tartott általános iskolai ballagások gombamód megszaporították a vágott virágot árulók számát, azért a friss, termelői csemegék megőrizték uralmukat. Sőt, a meggy, a cseresznye, sárgabarack mellett végre helyet kapott a várva várt nyári kedvenc, a csemege kukorica is. Ára tökéletesen igazodik a szezon elején megszokotthoz: 180 forintba kerül csöve. Egy kis konyhatitkot hadd csempésszek e sorok közé - én ugyanis sosem sima vízben főzöm a kukoricát, hanem bőséggel szórok bele cukrot és sót is. Ezzel ugyanis kiválóan kompenzálható, ha ízetlen darabokat sikerült csak beszereznünk. Arról nem nyitnék vitát, hogy a tízperces kukorica valóban csak tíz perc főzést igényel-e... Mint ahogy arról is megoszlanak a vélemények, hogy esetleg a kukorica túlfőzése okozza a kemény szemeket. Mindenesetre most már ezzel a zsenge, de nem éppen diétás finomsággal is meglephetjük családunkat.

Szezonvégi eprek Blau Gabriella standján - szemrevalók, mézédesek Fotó: Zsedrovits Enikő

Epret portyánk során csak itt-ott találtunk és azoknak is nagy része külföldről behozott, és az áruk sem pénztárcabarát: 1000 forint körüli összeget kérnek az árusok kilójáért. Azért néhány kis befőttes üveggel érdemes eltenni belőle a télre! A meggy és cseresznye befőzése még várat magára, de ez a két piros csemege kiválóan használható süteményekhez, pudingokhoz, vagy csak úgy magukban is hűsítő finomságok. Áruk hasonlóan alakul, a kevésbé tetszetős áru 350-et, amíg a prémium minőségű 550-600 forintot kóstál.

A sárgabarack esetében is sokat nyom a latban a minőség, az aprószemű, szépséghibás kilója 600 forint, a színvonalas minőségben kínált áru 1000 forintos kilónkénti áron szerepel.

Végül essék szó a zöldségekről. A kovászolni való uborka ára 300 forintról "rajtol", a zöldbab ennek a kétszeresébe kerül.

Paprikát és paradicsomot 600 és 1200 forint közötti áron szerezhetünk be. A tököt, cukkinit, patiszont 250-350 forintos áron kínálják a piaci árusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!