máp plusz

2019.05.24. 13:10

Új lakossági állampapír jegyezhető júniustól

Magyar állampapír plusz (máp plusz) néven június 3-tól jegyezhető a legújabb, minden eddiginél kedvezőbb hozamot biztosító lakossági állampapír – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte,

a máp plusz fél év után 3,5, egy év után 4 százalék kamatot fizet, majd félévente 50 bázisponttal növekszik a kamat, így az ötödik év végén eléri a 6 százalékot.

Egymillió forintos befektetés esetén például öt év alatt 270 ezer forintos hozam írható jóvá, amely adómentes jövedelem. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

a kamat teljes összege a családoknál, a lakosságnál marad, hiszen még személyi jövedelemadót sem kell utána fizetni

- magyarázta a pénzügyminiszter.

Az új termék bevezetésével még kiegyensúlyozottabbá válik az államadósság finanszírozása is, hiszen a lakosság az állam szempontjából megbízható befektető.

A belföldi finanszírozás növekvő arányát a hitelminősítők is kedvezően ítélik meg,

ezt már a februári felminősítések alkalmával is kiemelten pozitív tényezőként vették figyelembe – fejtette ki Varga Mihály.

A máp plusz jegyzése nagyon egyszerű lesz, csupán egyetlen számla szükséges hozzá, online is jegyezhető, és elérhető lesz a Magyar Államkincstár és a Magyar Posta kirendeltségein, a lakástakarék-hálózaton keresztül, és várhatóan a kereskedelmi bankok fiókjaiban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában