Gazdaság

2011.11.05. 06:02

Új adó jöhet az eva helyett

A mostani evázók számára "lesz egy új adónem", az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére - értesült a Népszabadság kormányzati körökből. A lap szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is. Arra a kérdésre, hogyan kell ezt elképzelni, a lap nem kapott választ.

MTI

A Népszabadság szombati száma szerint úgy tudja, kérdéses, hogy a frakciószövetség hétfői zárt tanácskozásán fel tudják-e oldani a fideszes és kereszténydemokrata honatyák azt az éles politikai konfliktust, ami Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János között kialakult. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében - írja a Népszabadság.

Pálffy István, a KDNP-frakció szóvivője a lap kérdésére, hogy a KDNP a megszüntetés mellett vagy ellene szavaz a T. Házban, azt mondta: "először is őszintén kellene beszélni arról, hogy az evával mi a probléma, s ha alkalmat is ad a trükközésre, az milyen mértékű". Szerinte sokkal több hatástanulmánnyal, háttérszámítással kellene megalapozni a megszüntetés tervét, "hiszen mégiscsak 140-180 milliárd körüli" összegről van szó.

Címkék#adó#Eva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!