Gazdaság

2014.02.09. 19:05

Trendforduló előtt a piac?

Dunaújváros - A válságnak még az ingatlanpiacon sincs vége, de már vannak biztató jelek, véli Illéssy István szakértő.

Szabó Szabolcs

– Ha a hazai ingatlanpiacról esik szó, a laikusok és a szakemberek is rutinszerűen használják már a „válság" kifejezést. Semmi jel nem utal az olyannyira várt trendfordulóra, kilábalásra?

– Közhely, de sajnos tény, a 2008-ban kezdődött gazdasági válság nagyon komoly visszaesést, majd később pangást okozott az ingatlanpiacon, nincs ez másként az ipari ingatlanok piacán sem. Dunaújvárosban és környékén is számos, korábban üzletnek, raktárnak, vállalkozásnak otthont adó ingatlan áll üresen. Elég csak a gépjármű-márkakereskedésekre gondolni. Többségük kapujában évek óta ott díszelegnek az „eladó, kiadó" feliratú táblák. Reményre adhat okot, hogy az utóbbi hónapokban talán némi fellendülés érzékelhető ezen a piacon is. Trendfordulóról még nem beszélhetünk, de a lehetséges befektetők már legalább érdeklődnek, informálódnak.

– Dunaújváros milyen esélyekkel indul a befektetőkért vívott küzdelemben, hiszen a verseny erős, minden magyar településen szívesen látják a beruházókat.

– A városnak komoly ipari múltja van és jelenleg is sok értékes cég üzemel itt. Ez az ipari kultúra egy piacképes oktatással és rugalmas környezettel társítva sok beruházó számára vonzó lehet. Én úgy látom, hogy akár zöld-, akár barnamezős beruházás esetén is komolyan szóba jöhet Dunaújváros.

– Nevesíthető konkrét lehetőség? Sokan keresnek munkát a városban és környékén is.

– Sem tippelni, sem jósolni nem szeretnék, ám magam is bízom benne, hogy a közeljövőben lesznek olyan vállalkozások, amely hosszabb távon itt kívánnak befektetni, beruházni és letelepedni.

– A Lehet Más a Politika párt január végén Székesfehérváron mutatta be megyei jelöltjeit. A 4-es körzetben, tehát Dunaújvárosban és a szűkebb térségben Önt indítja az LMP.

– Korábban az MDF és a MDNP színeiben politizáltam. Az LMP törekvései, értékrendje és politikája már évekkel ezelőtt vonzó alternatívát jelentett számomra. Ha nem is a szélesebb nyilvánosság előtt, de a háttérmunkában már korábban is részt vettem és következő hetekben és hónapokban is mindent megfogok majd tenni azért, hogy az LMP sikeresen szerepeljen a közelgő választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!