Gazdaság

2017.04.13. 13:06

Tovább terjeszkedne a Balatonon a Konzum-csoport

Elképzelhető, hogy további kempingekkel bővül a Balatontourist portfóliója a 2018-as nyári szezonra – nyilatkozta a Magyar Időknek Jászai Gellért.

A Konzum-csoport elnök-vezérigazgatója szerint ez nemcsak a jelenleg felszámolásban lévő, korábbi egységek megszerzését, hanem újabb tóparti területek megvásárlását jelentheti, illetve azt, hogy bérleti szerződésekkel és franchise rendszerben is bővítenék a Balatontourist hálózatát. A további felvásárlások mellett azt is tervezik, hogy már a jövő nyári szezonban  újranyitják a hosszú évek óta zárva tartott badacsonyörsi Balaton kempinget, ugyanis a vízparti terület mintegy fele, 3,4 hektár a Balatontourist felvásárlásával a Konzum-csoport érdekeltségébe került. A veszprémi központú vállalat így jövőre már 13 kempingben fogadhat vendégeket.

A hivatalos tőzsdei bejelentést követően a társaság közleményben tudatta: a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. – amelyben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik – felvásárolta a legnagyobb turisztikai vállalatot a Balatonnál.

A cégcsoport vezetője bízik abban, hogy a balatonfüredi, a révfülöpi és a balatonberényi három népszerű kemping esetén a Balatontourist nemcsak az üzemeltetésben lehet partnere az ingatlanokat tulajdonló önkormányzatoknak, hanem a szálláshelyek jövőbeni fejlesztésében is részt tudnak majd venni.

Jászai Gellért arról is beszélt a Magyar Időknek, hogy a Balatontourist által üzemeltetett kempingek versenyképességét a szolgáltatások további fejlesztésével növelnék. Mindez új munkahelyeket is teremthet a jelenleg 59 munkatársat foglalkoztató cégnél.

 

A címoldali fotót H. Szabó Sándor/ORFK készítette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!