Gazdaság

2017.08.24. 17:40

Társadalmi tisztségek, feladatok

A Hamburger Hungária a Magyar Kormány stratégiai partnere, a térség gazdaságának egyik legfontosabb motorja, továbbá meghatározó papírpiaci szereplő, ebből adódóan több szakmai érdekképviseleti feladatot is magára vállal a cég és személy szerint Bencs Attila ügyvezető igazgató is.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség elnökeként Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója irányítja a csomagolószerek és -gépek gyártásával, értékesítésével, azok logisztikai tevékenységével és kutatás-fejlesztésével foglalkozó tagvállalatokat tömörítő szövetség érdekképviseleti, érdekegyeztető, szolgáltató és kapcsolattartó feladatait.

A dunaújvárosi cégvezető más tisztségeket is betölt. 2016-tól ellátja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöki teendőit is. A szövetségről érdemes tudni, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő szervezet 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. A két társadalmi tisztségből adódóan Bencs számos jogszabály véleményezője, továbbá a környezetvédelem és magyarországi versenyképesség érdekeinek képviselője ezen országos szervezetekben.

Gyurina László, volt papírgyár-igazgató a látogatóközpontban

Az Európai Papíripari Szakmai Szövetségben (Confederation of European Paper Industries) hazánk, illetve a magyar iparág érdekképviseletét a Nyomda és Papíripari szövetség látja el. Bencs Attila e nemzetközi szakmai szervezet döntéshozó vezető testületének is tagja.

A Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesület Papíripari tagozatának alelnöki posztját Gyurina László, a dunaújvárosi papírgyár korábbi, mára már nyugalmazott vezetője látja el. A volt gyárigazgató 1966 óta dolgozik a papírgyártásban és azóta aktív tagja az egyesületnek. Számos publikációja jelent meg az egyesület Papíripar című szaklapjában. Az 1956-ban alapított szaklap több évtizede közli a papír- és papírfeldolgozó ipart érintő, műszaki és tudományos eredményeket, hírt ad a főbb szakmai eseményekről, valamint a hazai és nemzetközi kutatások, fejlesztések publikálásával jelentősen hozzájárul a szakmánk fejlődéséhez. A hazai piacon szereplő cégek megfogyatkozása idővel a lap működését veszélyeztette és a kritikus időszakban a Hamburger Hungária átvállalta a lap fenntartásával járó költségek döntő többségét.

 

A Hamburger Hungária Kft. látogatóközpontot hozott létre tavaly a Prinzhorn Csoport fenntartható körforgása, gazdálkodási körfolyamatának ismertetése érdekében. Az impozáns és hazai szinten egyedülálló látogatóközpontban helyet kapott a nemzetközi és hazai papírtörténeti érdekességeket felvonultató papírmúzeum is, amely igényes időtöltést biztosít minden korosztály részére.

A tárlat megtekintését a környékbeli oktatási intézményekbe járó gyerekek, fiatalok térítésmentesen látogathatják.

A Hamburger Hungária már hagyományosan anyagi és erkölcsi támogatója a hazai papírgyártást bemutató szakkönyvek - többek között Gyurina László dunaújvárosi életét is részletesen bemutató Élőpapír című írásának - megjelentetésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!