Gazdaság

2011.09.30. 05:39

Nem drágul a távhőszolgáltatás a lakossági felhasználóknak

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy a napokban elfogadott távhőtörvény módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználóknak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

MTI

A fejlesztési tárca közleménye ismerteti: a Széll Kálmán Tervben foglalt célokkal összhangban az érintett kör számára így továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára.

A közlemény emlékeztet: a kormány alapvető célkitűzései közé tartozik, hogy a lakosság terheinek további növekedését megakadályozza a jelenlegi szétszabdalt, átláthatatlan, pazarló és a fogyasztókat indokolatlan költségekkel terhelő távhőszolgáltatási rendszer gyökeres átalakításával.

A távhőszolgáltatás a jövőben az ország minden részén központilag meghatározott egységes díjszerkezettel és árképzési elvekkel, de az indokolt költségeknek megfelelően, eltérő díjtételekkel és támogatásokkal működhet. Az állam erős szerepvállalása a fogyasztók érdekeinek hatékony megjelenítését teszi lehetővé - hangsúlyozza az NFM közleménye.

A Magyar Energia Hivatal, mint szabályozó hatóság továbbra is figyelemmel kíséri a távhőtermelők tevékenységét annak érdekében, hogy biztosítsa a bevezetett hőoldali támogatás szabályszerű felhasználását – mondta a közlemény szerint Bencsik János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!