Nagy erőkkel dolgoznak

2018.09.23. 16:00

Nagyvenyim belterületén folytatódik a 6219-es út felújítása, fejlesztése – jól halad a munka

Mezőfalva körforgalmi csomópontjánál kezdődött a településeket összekötő 6219-es számú út felújítása.

Körmendi Erzsébet

Szinte napról napra változott a terep akkor is, amikor a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti útszakaszon dolgozott a kivitelező – marták az aszfaltot, kivágták és elszállították az út melletti megöregedett nyárfákat, és közben terítették a tapadó aszfaltréteget is –, a nagy munkák közben folyamatosan irányították a forgalmat, úgy, hogy nagyobb dugók nem alakultak ki.

Felmarják a munkagépek a tönkrement aszfaltot
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nagyvenyim belterületi munkáin van a sor már több mint egy hete. Kitisztították az árkokat, hogy a vízelvezetés is rendben legyen az út mentén, most pedig elkezdték a tönkrement aszfaltburkolat felmarását, tájékoztata lapunkat Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere. Megtudtuk a településvezetőtől azt is, hogy a beruházás részeként a közútkezelő felújíttatja a peronokat, illetve ahol szükséges, kiszélesíteti, korrigáltatja a buszöblöket. Az önkormányzat pedig saját beruházásban helyreállíttatja a buszvárókat, hogy teljes legyen ilyen szempontból is az összkép. Nagyvenyim esetében lesz még egy fontos része a fejlesztésnek, mégpedig a következő: a polgármesteri hivatalnál lévő, balesetveszélyes, ék alakú kereszteződést átalakítják úgy, hogy a Fő utca és a Deák Ferenc utca ne egy ponton, hanem kettőn, és merőlegesen csatlakozzon be a 6219-esbe. A polgármester köszönetét fejezi ki dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztosnak, aki közbenjárt annak érdekében, hogy ez a közlekedésbiztonsági, munkaerő-mobilitási és foglalkoztatási szempontból fontos, településeket összekötő út megújulhasson, és folyamatosan figyelelemmel kíséri a beruházást.

Sok más teendő

Nagyvenyimen számos fejlesztés kapcsolódik a 6219-eshez. Készül a község vízrendezési terve. Ezt figyelembe véve hirdetik meg a beltelrületi utak felújításának kivitelezését, amelyet most készítenek elő. A településközpont közlekedésbiztonsági fejleszése témájú pályázaton elnyert támogatásból kap új arculatot hamarosan a hivatal és az iskola közötti Fő utca, és elkezdték építeni a könyvtárhoz kapcsolódó szociális szolgálató tömböt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!