Gazdaság

2012.04.04. 08:54

Monti: nincs szükség újabb megszorításokra Olaszországban

Olaszország elég teret hagyott magának, hogy elérje 2013-as célját, a kiegyensúlyozott költségvetést - jelentette ki Mario Monti olasz kormányfő a torinói La Stampának adott szerdai nyilatkozatában.

MTI/Reuters

Monti elmondta: a deficitcsökkentési előirányzat a szuverén adósság refinanszírozásának idei 7 százalékos hozamprognózisára épül, ami jelentősen magasabb a jelenlegi tényleges hozamoknál. Ugyanakkor a hiánycél kitűzésekor nem számították be az adóelkerüléssel kapcsolatos behajtások lehetséges bevételnövelő hatásait sem.

Az olasz kormányfő egyúttal kizárt mindenféle változást kormányának a parlament elé kerülő munkapiaci reformjával kapcsolatban.

A Financial Times kedden egy bizalmas európai bizottsági jelentésből idézett, amely szerint Róma hiánycsökkentő célkitűzése veszélybe kerülhet a recesszió és a magas kamatok miatt, így további konszolidációs intézkedésekre lehet szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!