hatások

2019.11.08. 10:05

Mérséklődött az építőipar lendülete

Az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbit 5 százalékkal meghaladó, 626 milliárd forint értékű új építőipari kivitelezés kezdődött el, a projektszám azonban a felére esett az EBI Építésaktivitási jelentés szerint – írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

Az Eltinga, a Buildecon és az Ibuild.info által készített elemzés a lakáspiacon tartós visszaesést mutat, amit a hamarosan megemelkedő lakás-áfakulcs már érződő hatására vezet vissza. Az idén a július-szeptemberi időszakban 55 milliárd forint értékben indultak társasházi lakásépítések, ez 2016 első negyedéve óta a legalacsonyabb összeg.

Az irodapiacon még mindig erőteljes, de már nem bővülő az aktivitás. Az év első kilenc hónapjában 136 milliárd forintnyi irodaház-fejlesztés kezdődött, ami elmarad a tavalyi rekordtól, de magasabb a 2017-es adatnál.

A raktár- és ipariingatlan-beruházások lendülete mérséklődött, az idén 209 milliárd forint értékben kezdtek fejlesztésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában