Gazdaság

2015.03.18. 18:10

Két meghatározó dunaújvárosi céget látogatott meg Glattfelder Béla

Dunaújváros - Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a Hamburger Hungáriánál és a Dunaferrnél tájékozódott szerdán.

Körmendi Erzsébet

Dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő meghívásának eleget téve látogatott Glattfelder Béla Dunaújvárosba. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár ellátogatott a Hamburger Hungária Kft.-hez, ahol elsősorban az új erőmű beruházás felől érdeklődött, illetve tanulmányozta a helyben magas színvonalú papír újrahasznosítási technológiát.

Evgeny Tankhilevich cégvezető, Glattfelder Béla államtitkár, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester. Fotó: Zsedrovits Enikő

Második, fontos állomása az ISD Dunaferr Zrt. volt. Glattfelder Béla elmondta, hogy az orosz-ukrán válság, fegyveres konfliktus negatívan a hat az alap anyagellátására. De a cég stabil, önfenntartó. A rendelésállomány növekedése esetén a hengerelt vonal bővítésében gondolkodnak. A kohó felújításán kívül környezetvédelmi és a nyereségtermelő képességet javító beruházásokra lenne szükség. A továbbiakat illetően: az autógyárak egyre inkább a minőségi acélokra helyezik a hangsúlyt. Ha hazánknak sikerülne betörnie erre a piacra, akkor a Dunaferre jelentős szerep hárulna, ám ehhez fejlesztésre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!