Gazdaság

2006.07.25. 02:27

Két kilométeren át ível a Duna felett

Budakalász (mti) - Az M0-ás északi hídja a jelenleg folyó legnagyobb, összesen 62 milliárd forintos közlekedési beruházás, a hidat 2008 augusztusában átadják.

Mórocz Zsolt

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, miután az elmúlt hét péntekén megtekintette a munkákat, elmondta, hogy a hídépítés eredetileg egy évvel korábban kezdődött volna, ám az érintett településekkel az útviták, valamint a nagy tavaszi árvíz hátráltatták az indulást, és jelentős többletköltséggel is jártak. Jelenleg is egyeztetések zajlanak a szigetmonostori önkormányzattal, hogy a falu közigazgatási területén átívelő hídra tekintettel milyen kedvezményeket kapjon a helyi lakosság a Szentendrei-szigetről a part megközelítésére. Elsősorban a komp közlekedéshez számíthatnak valamilyen támogatásra. A leendő, 3,2 kilométer hosszú híd 2 kilométeres szakasza ível majd át a Dunán, és 29 pilléren fog állni. A híd szélessége 47 méter lesz, amelyen kétszer két sávban gurulhatnak majd az autók, de gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas lesz. Mostanra elkészült a Kis-Dunán álló, a munkálatokat segítő 300 méteres pontonhíd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!