Gazdaság

2012.01.23. 07:54

Jön az új Jeremie kockázatitőke-program

Budapest - Újabb 28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a korai, illetve növekedési létszakaszban lévő, innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországon, miután elindult az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése; a közkeletű nevén Jeremie kockázatitőke-program két alprogramjában összesen tíz alap juthat ilyen forráshoz - írta a Világgazdaság.

MTI

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt.-nél az előzetes visszajelzések alapján jelentős érdeklődésre számítanak. A pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 29-ig várják, s a javaslatok alapján születhet döntés az elindítandó pénzügyi programok módosításáról, finomításáról. A pályázatok meghirdetése ezt követően történik, a nyertes alapkezelőkkel való szerződéskötés után pedig megkezdődhet az alapok létrehozása - írta a lap.
   
Garamvölgyi Balázs, az MV Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak elmondta, hogy a korábbi pályázat alapján már működő 8 kockázatitőke-alap 2010 második felében kezdte meg az aktív tevékenységet, s az elmúlt másfél évben közel 18 milliárd forint értékben hozott befektetési döntést több mint 60 céltársaság esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!