Gazdaság

2017.04.20. 08:04

Jogosítvánnyal könnyebb az élet a szegedi munkaerőpiacon is! (x)

Napjainkban, aki jogosítvánnyal rendelkezik, óriási előnyökhöz juttatja az illetőt.

Na persze ez is mind idő, mert aki beiratkozik egy autósiskolába rögtön nem a vezetéssel kezdődik a tanfolyam. A jelek, és jelrendszerek használata nagyon fontos világunkban. A jelek mindig valamilyen jelentéssel bírnak, amelyeket le kell fordítanunk. A vezetésnél maradva a piros lámpa azt jelenti, hogy állj, míg a zöld azt jelenti, hogy szabad az út.

Számos jel, és tábla van a KRESZ-ben, amelyeket meg kell tanulni, így első lépésként ezeket kell elsajátítani. Sajnos balesetek bármikor adódhatnak, így az utakon is előfordulhatnak ballépések, amelyek kevésbé súlyos, és súlyos sérülésekkel is járhatnak.

A KRESZ elsajátítása közben a tanulónak elsősegély ismereteket is el kell tudnia sajátítani. Ha mindez megvan, és a vizsgákon sikeresen átment az illető, akkor jöhet csak a vezetés. Manapság már rutinpályákon nem kell részt venni, hanem már rögtön a forgalomban kell vezetni. Vannak olyan emberek, akiknek jobban megy a vezetés, és rövidebb idő alatt jutnak vezetői engedélyhez, míg az emberek másik felének kevésbé megy jól elsőre, és több időre van szükségük, hogy beleszokjanak a vezetésbe.

El lehet mondani, hogy a KRESZ és a vezetés nem két fillérbe kerül, azonban hosszútávon kifizetődő. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire leegyszerűsíti életünket a személygépkocsival való közlekedés. A hétvégi nagybevásárlások általában a hétvégékre esnek. Ilyenkor nem egy szatyorral szoktunk hazatérni, hanem legalább 2-vel vagy 3-mal.

Mennyivel könnyebb bepakolni a személyautó csomagtartójába a pakkokat, mint végig cipelni valamelyik tömegközlekedési eszközön, pláne akkor, ha rossz idő van, és még el is kell érni a busz vagy villamosmegállóig. Azonban nem csak a magán, de a szakmai életünkben is jól jöhet az, ha rendelkezünk vezetői engedéllyel. A legtöbb álláshirdetést, ha átböngésszük, láthatjuk, hogy a legtöbb meghirdetett pozícióhoz nélkülözhetetlen a B kategóriás jogosítvány.

A munkaerőpiacon ma óriási verseny folyik a jobbnál jobb helyekért, és minden állásra jelentkező az esélyeit latolgatja. Akinek van jogsija, az máris versenyelőnyre tehet szert. Az álláshirdetéseket alaposan át kell nézni, mert nem mindegy hogy egy vállalat biztosít számunkra céges autót a munkavégzéshez, vagy a saját autónkat kell használni.

Az sem mindegy, hogy a benzinköltséget téríti-e a cég, esetleg azt is nekünk kell fizetni. Az állások Szeged oldalon lehet válogatni a különböző álláshirdetések közül. Fizikai, és szellemi munkák egyaránt megtalálhatóak a honlapon. A legtöbb állást kereső arra összpontosít, hogy irodai munkát találjon. A marketing egy dinamikusan fejlődő ágazat, és a munkaerőpiacon nagy szükség van a kiváló szakemberekre.

A marketing asszisztens pozíciókba olyan embereket keresnek, akik jó kommunikációs képességek birtokában vannak mind szóban és írásban, nyitott személyiségek, és akik nem félnek a kihívásoktól. Az állás betöltéséhez a legtöbb helyen feltételként megszabják a B kategóriás jogosítványt. Azért van rá szükség, mert a főbb feladatok közé tartozik az ügyfelekkel való kapcsolattartás, és a személyekkel megbeszélt helyen kell találkozni.

A tömegközlekedésre mindig nem bízhatjuk magunkat, és a személyautóval való közlekedés a leggyorsabb. Hasonló feltételeket szabhatnak meg a vállalatok egy ingatlanközvetítői munka kapcsán is. Az extrovertált személyiség, és a felelősségteljes munka ennél a pozíciónál is elengedhetetlen. Amennyiben valakit fizikai munka érdekli, az ajánlatokat megtekintheti a honlapon, vagy a weboldal közösségi portáljain is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!