Gazdaság

2015.09.22. 16:48

Nem csak szakembereknek volt hasznos az építőipari nyílt nap

Dunaújváros - Szakemberek és leendő mesterek mellett sok érdeklődőt vonzott kedden a városban rendezett építőipari nyílt nap.

Gallai Péter

Az ingyenes, egésznapos eseményen az érdeklődők akár építkezés, akár ház, lakásfelújítás előtt, hasznos ismeretekkel és tanácsokkal gazdagodhattak. Emellett bemutatókkal színesítve megismerhették a legújabb technológiákat is. A Kemi-Ker Kft. dunaújvárosi telephelyén rendezett nyílt napra többek között a szakemberek és az érdeklődők mellett a Hild iskola építőipari tanulói is eljöttek, akik szintén sok újdonságot láthattak.

Az eseményen a szakembereken, érdeklődőkön kívül összefutottunk a dunaújvárosi Hild iskola diákjaival is, az őket kísérő Anda József szakoktató elmondta, szívesen éltek ezzel a lehetőséggel, amelyre meghívást kaptak. – A fiatalok szeptemberben kezdték el az építőipari szakmák elsajátítását, nagyon az út elején járnak, még számos fogalmat kell megismerniük. Jöttek kőműves és festő tanulók, valamint a technikusok is. A gyerekek nagyon jól érzik magukat, számos újdonságot, több helyen rögtönzött bemutatókat láttak. Sok ilyen eseményen voltam már, de nekem is mindig tudnak újat mutatni, tudjuk, a jó pap is holtig tanul. Anda József kiemelte, az iskola próbál kiépíteni olyan kapcsolatrendszert a különböző gyártókkal, hogy náluk az iskolában is tartsanak hasonló bemutatókat, képzéseket. Márton Zoltán, a cég projektvezetője egyébként büszke arra, hogy a válság ideje alatt egy munkatársától sem vált meg, sőt, létszámuk azóta nőtt. Majd a jövőt firtató kérdésünkre, az üzlet bővítése és a bemutatóterem építése mellett elsőre szokatlan dolgot említett: – Még jobban összpontosítunk az oktatásra, a mesterek tanítása mellett szeretnénk a magánembereket is bevonni ebbe. Az a szándék, őket is megtanítsuk az anyagok használatára, mert erre nagyobb az igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!