Gazdaság

2011.04.15. 02:29

Hamburger Hungária: nem csak papír!

Dunaújváros - A Hamburger Hungária Kft. irányítási rendszere kiválóan megfelelt az ISO 14001:2004 szabvány követelményeinek: az erről szóló oklevelet tegnap adták át a cégnek.

Pekarek János

Így kezdődik az a sajtóanyag, amely a tegnap délelőtti eseményre invitált minket - s amelyben több dolog magyarázatra szorul a köznapi ember számára.

Az ISO (International Organization for Standardization): az 1946-ban alakult Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, központja Genf, több mint száz ország tagja. Nevének rövidítése a görög egyenlő szóval azonos - de azzal nem egyenlő. Hazánkban a 2000-es évek kezdete óta főként minőségügyi, minőségbiztosítási szabványai miatt közismert.

Az ÉMI-TÜV SÜD Kft.: az egykori Építésügyi Minőségvizsgáló Intézet jogutódjából alakult vállalkozás, amely a hasonló feladatkörű, Európaszerte elismert német TÜV vállalatcsoport déli szekciójának része, utóbbi központja Baden-Württemberg tartományban található. A hazai cég Magyarország vezető mérnökszolgáltató vállalkozása a minőségügy és a biztonságtechnika terén.

Így már érthetőbb, miért tulajdonítottak akkora jelentőséget a tegnapi oklevél-átadásnak, hogy arra a sajtót is meghívták.

 

Mindazonáltal Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója nem mulasztotta el megjegyezni: miközben a röpke másfél éve működő gyár már tavaly megszerezte az ISO-9001:2008 minősítést, ez az újabb, a nemzetközi környezetvédelmi előírások betartására való alkalmasságot vizsgáló eljárás számukra egyben üzleti szempontból is elsőrendű fontosságú.

- A mi ultramodern berendezéseink pillanatnyilag messze túlteljesítik a magyar környezetvédelmi előírásokat - mondta a papírgyár ügyvezetője. - Azonban így sem mindegy, hogy mennyi energiát, mennyi vizet használunk fel, mennyi papírgyártásra vásárolt hulladékpapír megy veszendőbe, mennyiből készül újra papír! Folyamatosan a lehető legmagasabb szinten akarunk működni.

A minőségbiztosító cég üzletágvezetője, Gyöngy István elmondta: már tizenhárom évvel ezelőtt végzett minőségbiztosítási vizsgálatokat a gyárban: ez a kultúra tehát nem idegen a dunaújvárosi papírgyártóktól.

- Itt arról volt szó, hogy működőképes-e egy olyan irányítási rendszer, amely nem csak megfelel az érvényes szabványoknak, hanem állandó megújulásra és továbblépésre is képes! - hangsúlyozta az üzletágvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!