Magyar megmaradás

2019.07.19. 16:05

Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

Újabb fejlesztési ciklus indul a vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében, amelynek köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pénteken Szabadkán.

Mint mondta: a gazdaságfejlesztési program lebonyolítását végző Prosperitati Alapítvány szombat reggel egy kérdőívet bocsát rendelkezésre az interneten, amelyben arra keresik a választ, milyen irányú fejlesztésekben gondolkodnak a vajdasági vállalkozók. Olyanok válaszait várják, akik 100 ezer eurót meghaladó fejlesztésekben gondolkodnak – tette hozzá.

„Az eddigi fejlesztések során is kikértük a potenciális pályázók véleményét, mert az a meggyőződésem, hogy mindig a közösségi érdekeknek és igényeknek kell megfelelni”

- hangsúlyozta Pásztor István.

A kiíró szándéka szerint a pályázatok

  • az idegenforgalom,
  • a mezőgazdasági feldolgozóipar és
  • a technológiailag előrehaladott ipari tevékenységet támogatják.
  • A nagy léptékű fejlesztésekre vonatkozó pályázatokat az év végén írnák ki, és a következő év közepén már meg is kezdődhetne a megvalósításuk.

    Pásztor István rámutatott, hogy

    a következő hároméves gazdaságfejlesztési ciklusban körülbelül kétszer akkora mértékű beruházásra lehet számítani, mint az első fejlesztési ciklusban.

    A magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjának első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget. A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. A gazdaságfejlesztési program második szakasza az idén indult.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában