finanszírozás

2019.06.28. 22:05

Feldman Zsolt: a korszerű beruházásoké a jövő

A hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van, ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat.

Az igényes, és egyre növekvő fogyasztói elvárásokat is teljesíteni képes, korszerű beruházásoké a jövő – hangsúlyozta Feldman Zsolt pénteken, a Mura Nemzeti Program keretében létesített hűtőház avatási ünnepségén, a Zala megyei Kisrécsén.

Az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a Hivekovics családi gazdaság hűtőházátadóján a szaktárca közleménye szerint elmondta: a fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz.

A hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van, ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat – tette hozzá. A vidékfejlesztési program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitás növeléséhez szükséges építmények kialakításának támogatása.

A pályázat keretében 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés 177 beruházás megépítéséhez. Ezek közül az egyik a családi gazdaság Kisrécsén található áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőház – mondta Feldman Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában