nem marad titokban

2019.09.18. 12:10

Évente átlagosan 50 szervezett bűncselekményt derít fel a NAV

Az idei első félévben már harminc nagyobb volumenű bűncselekményt tártak fel, amelyek összértéke 20,38 milliárd forint volt.

Tavaly előtt 55 bűnszervezetben vagy bűnszövetségben elkövetett bűncselekményre derített fényt az adóhatóság, 44,3 milliárd forint összértékben, tavaly pedig összesen 51 ilyen

eset volt, és ezek összértéke 40,29 milliárd forintra rúgott – írta a Magyar Hírlap a hivataltól kapott információkra hivatkozva.

A NAV sajtóosztálya a lappal közölte, hogy az adó- és vámhivatal bűnügyi munkájának alapvető célja a bűnszervezetek felszámolásán keresztül az elcsalt költségvetési bevételek visszaszerzése, az ágazati piactisztítás, a jogkövető gazdasági szereplők helyzetbe hozása és a jóhiszemű vásárlók védelme.

Az adóhatóság szerint a szervezett költségvetési bűnözéssel leginkább érintett szektorok Magyarországon a munkaerő-kölcsönzés, az élelmiszerkereskedelem, a repce- és a műtrágyaszektor, a használtgépjármű-kereskedelem, valamint bizonyos elektronikai, számítástechnikai és irodatechnikai termékek értékesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában