Költségmegtakarítás

2019.04.20. 20:54

Elektromos járművekkel segíti a segélyszervezeteket a kormány

Négyszázötvenmillió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – tudatta a tárca szombaton közleményben.

Az ITM támogatásából a Karitatív Tanács tagjai (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász-Caritas Hungarica) hat-hat új elektromos gépkocsit – személyautót, kisbuszt, áruszállító járművet – szerezhetnek be.

Az új elektromos járművek üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségei a hagyományos járművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki, így a járművek támogatott cseréje, bővítése jelentős költségmegtakarítást eredményez

- írták. A felszabaduló forrásokat a segélyszervezetek újabb karitatív feladatok ellátására fordíthatják.

A program a kormány által elfogadott, az elektromobilitás hazai elterjesztéséről szóló Jedlik Ányos-terv célkitűzéseinek eléréséhez is hozzájárul ezzel – közölte az ITM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában