kockázat

2019.08.01. 19:29

Bővült az afrikai sertéspestissel fertőzött terület Magyarországon

A fertőzés borsodi és jászsági területeket is érint.

Bővült az afrikai sertéspestis (ASP) miatti fertőzött terület Magyarországon, ami Borsod-Abaúj-Zemplén valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyei vadgazdálkodási egységeket érint – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A nemzeti klasszikus sertéspestis és afrikai sertéspestis szakértői csoport május végi ülésén több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vadgazdálkodási egység fertőzött területté minősítéséről döntött. Emellett egy regéci pozitív vaddisznó eset miatt további területeket nyilvánított ideiglenes fertőzött területté az országos főállatorvos.

A fertőzött terület bővítése indokolttá tette a magas kockázatú terület déli irányú növelését is a 4-es számú főútig, mint mesterséges akadályig. Az intézkedés révén több Jász-Nagykun-Szolnok megyei vadgazdálkodási egység is ideiglenes magas kockázatú területté vált – írja a hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában