árak

2019.08.27. 23:03

Az EU-s átlagnál olcsóbb a hús a V4-eknél

Az Eurostat közzétett adatai szerint.

Lengyelországban a legolcsóbb a hús az Európai Unió (EU) államai közül. Az Eurostat kedden közzétett adatai szerint, ott 37 százalékkal kell kevesebbet fizetni egy kilogramm húsért, mint az EU-s átlag. A V4-ek közül Szlovákiában a legmagasabb a hús ára, de még ott is olcsóbb a hús, mint az uniós átlag – írja a V4NA.

A V4-ek közül Szlovákiában a legmagasabbak a húsárak, az uniós átlagtól csak 21 százalékkal elmaradva, majd a sort Csehország követi 24 százalékkal, Magyarország pedig 25 százalékos eltéréssel van az uniós átlagár alatt. A V4-ek közül a lengyeleknél a legolcsóbb a hús, ahol 37 százalékkal volt alacsonyabb az ár az uniós átlagnál, közölte az Eurostat.

Viszonylag olcsó a hús még Bulgáriában (36 százalékkal az EU átlaga alatt) és Litvániában (29 százalék). Ezzel szemben a hús ára Ausztriában 46 százalékkal, Luxemburgban 42 százalékkal, Franciaországban 31 százalékkal és Belgiumban 26 százalékkal haladja meg az EU-s átlagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!