Gazdaság

2011.12.13. 10:01

Az Audi 50 milliárdos megrendelést adott magyar építőipari cégeknek

A 900 millió eurós győri Audi-beruházás építési, infrastrukturális munkáira a világcég eddig 200 millió euró értékben szerződött, ennek döntő részére magyar vállalkozásokkal, ami így több mint 50 milliárd forintos forgalmat jelent a magyar építőiparnak - mondta Johannes Roschek, az Audi magyarországi pénzügyeiért felelős ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen Győrben.

MTI

A motor- és az alkatrészgyártás területén mintegy hetven magyar beszállítóval dolgozik a győri Audi Motor Hungaria Kft., a 2013-ban induló járműgyártás azonban külföldi beszállító cégeket is  vonz Magyarországra. Az Audi ezért beszállítói park létrehozásáról tárgyal a magyar kormánnyal és Győr várossal, döntés a helyszínről még nem született – ismertette Johannes Roschek.

Közlése szerint a győri vállalat idei árbevételéről és eredményéről az Audi AG jövő márciusi nemzetközi sajtókonferenciáján adnak tájékoztatást, de annyi már bizonyos, hogy jobb évet zárnak a tavalyinál. Az elmúlt évben a kft. 4,77 milliárd eurós, 1.326 milliárd forintos forgalmat ért el.

Az eredmény várhatóan a tavalyihoz hasonló lesz – tette hozzá.

Az idén az Audi több járművet szerel össze, mint tavaly, amikor 38 ezer 500 autó gördült le a szerelősorokról. 2011-ben közel 1,9 millió motor készül Győrben, ezen belül 14 új motorcsalád
gyártását kezdték meg. A motorfejlesztő központ tíz éve működik, a kezdeti 60-ról  több mint 150-re emelkedett a foglalkoztattak száma. Most pedig járműfejlesztési részleget alakítanak ki hét millió euró értékű befektetéssel. Az új részleg 70 új fejlesztőmérnöki munkahelyet teremt.

Az idén az Audi 900 új munkatársat vett fel, így az év végére  eléri a 7.400-at a foglalkoztatottak száma a győri gyárában.

Achim Heinfling, a cég termelésért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, jövőre folytatják az innovatív, környezetkímélő motorok fejlesztését, húsz új motortípus sorozatgyártását kezdik meg, s várhatóan növekszik a darabszám is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!