Gazdaság

2017.04.19. 05:45

Az állás lehetőségekkel élni kell! (x)

A Dunántúlon számos város van, amelyeket érdemes lehet felkeresni és nem csak munkalehetőségek, hanem látványosságok gyanánt is.

A Balaton egyedi attrakciónak minősül a turisták körében. Nyugaton van egy hely, ami már nagyon közel van az országhatárhoz. A város Szombathely, amelyet mindenkinek legalább egyszer látnia kell. A város nevezetességei közé tartozik az Egyházmegyei Gyűjtemény és Kincstár, az Északi Vízmű - Vízmű Történeti Múzeum, a Gothard Asztrofizikai Obszervatórium Múzeuma.

A kultúra szerelmesei továbbá megtekinthetik az Iseum Savariense Régészeti Műhelyet, és Tárházat. Az időszakos kiállítást 2011-ben nyitották meg, és a hétfői napok kivételével bármelyik napon látogatható. Az állandó kiállítás pedig 2012-ben került megnyitásra. Érdemes még megtekinteni a Fusz Ernő Mentőmúzeumot, és a Járdányi Paulovics István Romkertet is. Aki többet meg szeretne tudni Szombathely történelméről, vagy akár híres személyeiről, annak mindenképpen el kell látogatnia a Savaria Múzeumba. Savaria egyébként Szombathelynek a latin megfelelője.

A Smidt Múzeum is várja az érdeklődőket, csak úgy, mint a Szent Márton Látogatóközpont. A katonaság meghatározója volt a világnak, aki szeretne elmélyülni a múlt történéseiben, annak meg lehet tekinteni Szombathely katonatörténetét - Katonaságtörténeti gyűjteményét. A város már a múltban is jelentős szerepet töltött be az ország életében. A Szombathelyi Képtárban meg lehet nézni, hogyan is nézett ki valójában Szombathely. A Vasi Múzeumfalu is a városban található, így ezt a nevezetességet is érdemes megtekinteni, már csak azért is, mert érdekes lehet, hogyan fér meg a városban egy múzeumfalu.

Okos készülékeinket arra is használhatjuk, hogy még több információt megtudhassunk a látványosságokról, azok nyitva tartásairól. Azonban álláslehetőségek után is lehet kutatni akár a telefonon is. Szombathely állás kínálatában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb állást.  A kereskedelmi láncok kereshetnek akár bolti eladó pozícióba munkaerőt, aki rendelkezik megfelelő tapasztalattal. A tapasztalat azért nagyon lényeges, mert így a vállalatoknak nem kell foglalkozni a munkavállaló betaníttatásával, és ezzel időt spórolhatnak meg. A feladatok közé tartozik az áruk átvétele, kipakolása a vevőtérbe, pénztár kezelése, munkakörnyezet tisztántartása, adminisztrációs feladatok ellátása, valamint a leltár elvégzése is.

Az álláslehetőségek a leggyakrabban teljes munkaidőben vannak meghirdetve, ami 8 óra munkavégzést jelent. Azonban lehet találni részmunkaidős állást is. A munkáltató elvárásai közé tartozhat a szakközépiskolai, vagy gimnáziumi végzettség, az idegen nyelvtudás, és a felhasználói szintű számítógépes ismeretek.

A vendéglátásban is el lehet helyezkedni, hiszen gyorséttermek kereshetnek munkaerőt akár felszolgáló pozícióba is. Amit egy vállalat kínálhat a jelentkezőnek: Rugalmas munkaidőt beosztás alapján, jó társaságot, és vendégközpontú csapatot, biztos bejelentett keresetet, fix havi bért, extra juttatást (cafetériát, és havi bónuszt), valamint kedvezményes napi étkezést. Amit a cég elvárhat egy jelentkezőtől: ápolt megjelenés, kiváló kommunikációs készség, vendégorientáltság, a szakma-munka iránti elkötelezettség. A legtöbb helyre már elektronikus úton kell benyújtani a jelentkezést.

Az álláshirdetéseket mindig figyelmesen el kell olvasni, mert egyes vállalatok motivációs levelet is kérhetnek. Szó volt már arról, hogy mennyire fontos az, hogy olyan szakmát csináljunk, amelyikben ki tudunk teljesedni. Lényeges, hiszen az ember alkotásra született, és fontos az, hogy azt érezze, értékes a munkája. Végül a megfelelő bérezés is számít álláskeresésnél, hiszen a megélhetés függ tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!