tesztüzem

2019.08.08. 09:19

Automata poggyászfeladó rendszert telepített a Budapest Airport

Egyelőre korlátozott számú járatra lehet az automata kiszolgálókkal poggyászt feladni, de az elérhető járatok száma folyamatosan bővül.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Automata poggyászfeladó rendszert telepített és helyezett tesztüzembe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a ferihegyi repülőtér 2-es terminálján.

A 2A és 2B terminálon is 2-2 automatát üzemeltek be, amelyek tesztüzemben működnek – közölte a Budapest Airport. Az utasok a beszállókártyán feltüntetett vonalkód szkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászszalagot. Ezt követően az automatizált feladó pulton a szalag beolvasása után egyszerűen feladható a poggyász.

A szolgáltatáshoz elsőként a repülőtér legnagyobb forgalmat generáló légitársasága, a Wizz Air diszkont légitársaság csatlakozott, de egyelőre korlátozott számú járatra lehet az automata kiszolgálókkal poggyászt feladni. A repülőtér üzemeltetője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az elérhető járatok száma folyamatosan bővül.

A beruházásra a repülőtér tájékoztatása szerint több mint százezer eurót költöttek.

Borítókép: A Liszt Ferenc-repülőtér új utasmólója az avatás napján, 2018. szeptember 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában