Gazdaság

2017.06.13. 15:35

Fejlesztik a szociális szolgáltatást: 205 milliós vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el Dunaújváros

DUNAÚJVÁROS Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrafejlesztésének megvalósításához 205 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el a város.

Dunaújvárosi Hírlap

A fejlesztéssel lehetőség nyílik Dunaújváros számára a szociális alapellátások és a támogató szolgálat magasabb minőségi szinten történő megvalósítására.

A projekt közvetlen célja a Dunaújvárosban működő szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése, a szakmailag megfelelő intézményi háttér fizikai feltételeinek javítása. A helyi és a járási szintű humán közszolgáltatások megújítása hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához, az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez.

A beruházás megvalósulásával három épületet újítanak fel, és egy személyszállító kisbuszt vásárolnak.

Felújítják az Útkeresés Segítő Szolgálat épületét is a projekt keretében Fotó: Ady Géza

Az Útkeresés Segítő Szolgálat székhelyén a projekt keretében megvalósul az épület felújítása és funkcionális átalakítása. Az infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi, hogy a bővülő ügyfélforgalomnak és a megnövekedett szakemberlétszámnak a megfelelő alapterület biztosított legyen az új feladatok ellátásához.

A dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai esetében két telephelyet érint a projekt.

A projekt céljai között szerepel, hogy mindkét telephelyen megvalósuljon a nappali ellátás. Az időskorúaknak, demens betegek jobb ellátására akadálymentes közlekedést építenek ki, foglalkoztató, külön férfi és női fektető, új, akadálymentes fürdőhelységek épülnek. Az étkeztetés esetén az elavult eszközöket kicserélik, a tálaló konyhákat korszerűsítik.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány Támogató Szolgálatának egy személyszállító kisbuszt vásárolnak a projekt keretében, a fogyatékkal élő, sokszor kerekesszékes ellátottak szállítására, életvitelük megkönnyítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!