Gazdaság

2017.03.23. 17:15

A nem dicsőséges 33 nap

Dunaújváros - A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Választmánya keddi ülésén értékelte a 2017. évi bértárgyalás során eddig történt eseményeket.

DH-információ

A szakszervezet szerint a bértárgyalások megkezdése óta több alkalommal követelték azt, hogy a szociális hozzájárulási adó csökkentéséből származó mintegy egymilliárd forintnyi összeg alapbéresítéséről a munkáltató képviselőivel tárgyaljanak. Ennek nyomatékossá tételére február 15-én demonstrációt tartottak a cég főépülete előtt. A Választmány megállapította, hogy az azóta eltelt 33 napban sem volt hajlandó a munkáltató tárgyalóasztalhoz ülni, ezért sztrájkbizottságot alakítottak. Információink szerint azonban a Kollektív Szerződés (KSZ) szerinti szociális megállapodás véglegesítése terén tárgyalások zajlanak.

Borbély Zoltán alelnök két vezető társával együtt videoüzenetben jelentette be a Dunaferr Vasas Szakszervezet álláspontját Kép: Vasas TV

Áprilisban ennek ellenére az Orosz Föderáció nagykövetsége elé vonulnak, majd az azt követő héten kétórás figyelmeztető sztrájkot szerveznek a Dunaferrben. Ismeretes, a szakszervezetek és a Dunaferr 2015-ben a cég gazdálkodásának kiszámítható részeként hároméves bérmegállapodást kötöttek. Ezt kívánja most egyoldalúan megváltoztatni a KSZ kötésére jogosult érdekképviseletek közül a vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!