Gazdaság

2016.03.30. 17:15

Muskátlit, árvácskát tessék!

Dunaújváros - Mondhatjuk, hogy a múlt heti csúcsra járatás után kevésbé széles választék várja a piacra kilátogatókat. Viszont jó hír a kerteseknek, a balkonosoknak, hogy megérkeztek a ládákba való virágok!

Agárdy-Kovács Anita

Kissé szolidabb létszámmal, mint húsvét előtt, de azért többé kevésbé megteltek a sorok a dunaújvárosi piacon. Az előző héten jellemző hagymával keveredett füstös illat helyett most inkább kellemes virágillatba burkolózik a terület. A finom illatú százszorszép mellett - amiért egyébként 300 forint körüli összeget kérnek a kofák - helyet kapnak a muskátlik is. Legyen az bordóban, pirosban pompázó virágzatú, vagy esetleg futós - a standokon 590-600 Ft-ba kerül egy-egy tő. Nem vitás, bizony a muskátli hazánkban még mindig az egyik legnépszerűbb dísznövény. Íme, néhány jótanács annak, aki ezzel szeretné tetszetősebbé tenni kertjét, udvarát vagy éppenséggel az erkélyén szeretné elhelyezni ezt a színpompás virágot.

Valaki a kertjét, udvarát és van, aki az erkélyét szeretné csinosabbá tenni a virágokkal

A kertészetekben található muskátlikat a vásárlás és hazaszállítás után szinte pár napon belül érdemes átültetni, hiszen a növény hónapok óta abban a kis mennyiségű virágföldben élt, amelyben megvásároljuk. Tehát a vásárlás mellé érdemes muskátli virágföldet, és egy nagyobb cserepet is venni, hogy otthon át tudjuk ültetni növényt. Az átültetéshez üssük ki a tövet a cserépből, majd ujjunkkal lazítsuk meg a gyökereket. Ezután ültessük át a növényt a nagyobb cserépbe, úgy, hogy a föld szintje ne kerüljön magasabbra, mint az előző.

Ne tömködjük a földet túl erősen a növény körül, mert akkor a gyökér nem kap elég levegőt! Fontos hogy az átültetés után két-három hónapig ne adjunk a növénynek tápoldatot, mivel a friss földben bőven van még tápanyag, és ha erre ráöntjük a tápoldatos vizet, biztos, hogy kiégetjük a muskátlit.

De választhatjuk a kevésbé érzékeny, napsütést jól tűrő árvácskát, ennek bokrétája 120 forintot kóstál. A sokféle színben és formában megtalálható növényt mivel jól bírja a tűző napot, sziklakertbe is ültethetjük, de jól mutat szegélyágyásokban, balkonládában, virágtartókban, vagy függő virágtartóban is.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!