Gazdaság

2015.01.03. 11:08

2015-ben 7 hosszú hétvége lesz

A tavalyi kettő helyett idén hét hosszú hétvége adatik. Igaz, ennek ára, hogy három szombaton dolgozni kell.

Tremmer Tamás

Mindenkor a nemzetgazdasági miniszter rendelete szabályozza az adott év munkaszüneti napok körüli munkarendjét.  2015-ben örülhetnek a munkavállalók, hiszen hét hosszú hétvége is vár rájuk.

Az idén az első hosszú hétvégén már túl vagyunk, hiszen január 1-4. között az emberek pihenéssel tölthették az időt. A január 2-át január 10-én kell ledolgozni.

Április 4-6-án, vagyis húsvétkor, május 1-3-a között, május 23-25-én pünkösdkor szintén lesz három pihenőnap. Augusztus 8-án szombaton munkanap lesz, ennek köszönhetően augusztus 20-23. között ismét lesz hosszú hétvége. Ez vár ránk október 23-25. között is. December 12-én előre kell majd ledolgoznunk a karácsonyi munkanapot, így december 24-27. között négy nap jut az ünnepre.

A nemzetgazdasági miniszter rendeletének hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalók munkarendje ettől eltérően is meghatározható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!