Gazdaság

2014.04.16. 12:58

Jobbik: legyen rendkívüli parlamenti ülésnap a magyar földért!

A Jobbik támogatja a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását - közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel, kiemelve: számukra a magyar föld védelme elsődleges kérdés.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő közleményében emlékeztetett arra, hogy a Jobbik volt az a párt, amely – még a választások előtt – először kezdeményezte az ülésnapot.

Kiemelte: az elmúlt 24 év baloldali és fideszes kormányai alatt egymillió hektár termőföld került külföldi kézre, miközben ez jogilag még nem lett volna lehetséges. Két hét múlva, amikor lejár a földvásárlási moratórium, és az eddig meglévő akadály is elhárul a külföldiek elől, gyakorlatilag "szabad prédaként" tekinthetnek a magyar termőföldre. 

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz "gyalázatos földtörvénye" az ígért megoldások helyett utat enged a külföldieknek, amnesztiát hirdet a spekulánsoknak, és támogatja az oligarchákat.

"A Jobbik továbbra is minden eszközt megragad annak érdekében, hogy őseink földje a helyi közösségek használatába kerüljön" - zárta állásfoglalását Magyar Zoltán. 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke kedden jelentette be, hogy a független Ángyán Józseffel közösen kétnapos rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik a magyar termőföld védelme érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!