Gazdaság

2012.04.17. 10:08

Japán milliárdokat ad az IMF-nek Európa támogatására

Japán 60 milliárd dollár kölcsönt nyújt a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), hogy segítse az euróövezeti adósságválság kezelését, elsőként az Európán kívüli országok közül.

MTI/AP/Reuters

Erről Azumi Dzsun japán pénzügyminiszter beszélt kedden. Elmondta, hogy a hivatalos bejelentésre a G20-ak pénzügyminisztereinek a hét második felében tartandó találkozóján kerül sor az IMF/Világbank ülése keretében Washingtonban.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a kedden megjelent Il Sole 24 Ore című olasz napilapnak azt nyilatkozta, hogy reményei szerint a héten több mint 400 milliárd dollárra nő a kormányzati hozzájárulások összege, ami kétharmada annak, amire az IMF szerint szükség lenne.

Japán 60 milliárd dollár hozzájárulása mellett az euróövezeti országok 200 milliárd dollárt, más európai uniós országok pedig 50 milliárd dollárt ajánlottak már meg, azaz az összeg 310 milliárd dollár az IMF szerint szükséges 600 milliárd dollárhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!