Gazdaság

2012.02.08. 18:13

Bóvlik maradhatunk az IMF megállapodás után is

A Standard & Poor's számára a magyar államadós-osztályzat kialakítása szempontjából a gazdaságpolitikai kiszámíthatóság a fő tényező - hangzott el a nemzetközi hitelminősítő által az európai és az amerikai adósbesorolások idei kilátásairól szerdán rendezett londoni szakszemináriumon.

MTI

Az elemzők, piaci szereplők és újságírók számára tartott, videokonferencia formájában megszervezett rendezvényen - az MTI kérdésére, hogy az IMF/EU-megállapodás majdani létrejötte nyomán javulhatnak-e Magyarország adósosztályzatai - Frank Gill, az S&P európai szuverén besorolásokért felelős igazgatója azt mondta, hogy egyelőre "túl korai lenne" a két kérdés összekapcsolása.

Gill közölte: véleménye szerint az IMF-programhoz "jelentős" előzetes feltételrendszer járul majd, amelyet teljesíteni kell, mielőtt "bármilyen pénzösszeget folyósítanának".

Az S&P vezető szakértője szerint mindazonáltal a finanszírozási igények szempontjából tekintve, abszolút értelemben Magyarországnak nem kell nagyon nagy összegű finanszírozási forrás. Osztályzati szempontból "számunkra a kérdés inkább a gazdaságpolitika kiszámíthatósága" - fogalmazott a Standard & Poor's európai besorolási igazgatója.

Az S&P néhány hete a már nem befektetési ajánlású "BB plusz" szintre sorolta vissza a magyar államadós-osztályzatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!