Gazdaság

2011.01.14. 14:27

2010-es árak a piacon

Dunaújváros – A múlt heti foghíjas évkezdet után az árusok és a vásárlók is kezdenek viszszaszivárogni a standokra. Ízek, zamatok – tavalyi áron.

MTI

Az élelmiszerárak további drasztikus emelkedését jósolják az elemzők. A múlt év jelentős áremelkedései sajnos a helyi piacon is érzékelhetőek voltak, így vélhetően csak év eleji, türelmi periódusnak tudhatjuk be, hogy egyelőre még mindig 2010-es árakon válogathatunk a piacon. (Némely nagyáruházban a váltás már január elsejével megindult.)

Teljes főszezon köszöntött a déli gyümölcsökre. A mandarin kilóját már kétszáz forint alatt adják, az olcsóbb na rancsért is „csak” kétszázötven forintot kell leszurkolnunk, a banán kilója háromszázötven forint.


E héten már a füstölt árusok is kezdenek visszaszivárogni a standokra. A szintén szezonális disznótorok teljes kóstolója terítéken. Sütni való kolbász 1300-1500 forintért, hurka 800-900 forintért kapható. Az ízesebb vastag szalámi kilója 1600 forintnál kezdődik. A tepertő ára 1500-2000 forint.

A savanyúságosok sem emeltek, a káposzta kilója négyszáz forintért cipelhető haza. Ismét alma borítja a piac egyes standjait. Idared, gála, jonagold, és jonatán minden mennyiségben. Az apróbb alma kilója kilencven és százötven forint között. A szebb darabok kilója kétszáz forintért kóstolható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!