Gazdaság

2007.04.04. 02:28

A húsvét után is számíthatnak hatósági állatorvosi ellenőrzésre a környéken A húsvét környéki hetekben ellenőriztek

Dunaújváros (tsz) - Március végétől tegnapig csaknem ezerötszáz termék esett át a hatósági állatorvosi rostán, de az ellenőrzés még tíz napig intenzív lesz.

Baloghné Tihanyi Szilvia

A húsvét előtti hatósági ellenőrzés nem kimondottan a füstölt áru vizsgálatára terjed ki, ennél összetettebb és sokrétűbb - tudtuk meg a Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági főállatorvosától, dr. Szlávik Ferenctől.

A Dunaújvárosban és a környékén - alapvetően a négy hatósági állatorvosi kerületben - található élelmiszer-előállítók és forgalmazók valamint a kereskedelemmel foglalkozók (a piacon is!) számíthattak és még húsvét után is számíthatnak átfogó ellenőrzésre, amely, mint Szlávik doktor mondta, a rendszeres ellenőrzések miatt nem hatott az ellenőrzőttek részére a meglepetés erejével. Mielőtt azonban még az elmúlt két hétben tapasztaltak részletesebb taglalásába kezdenénk, mindenkit megnyugtathatunk: a vizsgálatba bevont 1340 hazai és 78 külföldről származó termék közül öt esetben szabtak ki bírságot a hatósági állatorvosok, amiből három esetben a termék hibás jelölése volt a ludas. Össszesen két esetben kellett a fogyaszthatóság miatt bírságot kiszabni.

A környékbeli élelmiszer előállítók köre nem csupán a vágóhidakra szorítkozik, ebbe a körbe tartoznak a pékségek, a tojáscsomagolók, a kistermelő élelmiszer-előállítók is. Az utóbbi időszakban - s ezt a húsvét előtti hetekben tapasztaltuk piacon - egyre több asztal foglalt a füstölt áru értékesítésére kijelölt soron.

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A Dunaújvárosban és a környékén - alapvetően a négy hatósági állatorvosi kerületben - található élelmiszer-előállítók és forgalmazók valamint a kereskedelemmel foglalkozók (a piacon is!) számíthattak és még húsvét után is számíthatnak átfogó ellenőrzésre, amely, mint Szlávik doktor mondta, a rendszeres ellenőrzések miatt nem hatott az ellenőrzőttek részére a meglepetés erejével. Mielőtt azonban még az elmúlt két hétben tapasztaltak részletesebb taglalásába kezdenénk, mindenkit megnyugtathatunk: a vizsgálatba bevont 1340 hazai és 78 külföldről származó termék közül öt esetben szabtak ki bírságot a hatósági állatorvosok, amiből három esetben a termék hibás jelölése volt a ludas. Össszesen két esetben kellett a fogyaszthatóság miatt bírságot kiszabni.

A környékbeli élelmiszer előállítók köre nem csupán a vágóhidakra szorítkozik, ebbe a körbe tartoznak a pékségek, a tojáscsomagolók, a kistermelő élelmiszer-előállítók is. Az utóbbi időszakban - s ezt a húsvét előtti hetekben tapasztaltuk piacon - egyre több asztal foglalt a füstölt áru értékesítésére kijelölt soron.

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A Dunaújvárosban és a környékén - alapvetően a négy hatósági állatorvosi kerületben - található élelmiszer-előállítók és forgalmazók valamint a kereskedelemmel foglalkozók (a piacon is!) számíthattak és még húsvét után is számíthatnak átfogó ellenőrzésre, amely, mint Szlávik doktor mondta, a rendszeres ellenőrzések miatt nem hatott az ellenőrzőttek részére a meglepetés erejével. Mielőtt azonban még az elmúlt két hétben tapasztaltak részletesebb taglalásába kezdenénk, mindenkit megnyugtathatunk: a vizsgálatba bevont 1340 hazai és 78 külföldről származó termék közül öt esetben szabtak ki bírságot a hatósági állatorvosok, amiből három esetben a termék hibás jelölése volt a ludas. Össszesen két esetben kellett a fogyaszthatóság miatt bírságot kiszabni.

A környékbeli élelmiszer előállítók köre nem csupán a vágóhidakra szorítkozik, ebbe a körbe tartoznak a pékségek, a tojáscsomagolók, a kistermelő élelmiszer-előállítók is. Az utóbbi időszakban - s ezt a húsvét előtti hetekben tapasztaltuk piacon - egyre több asztal foglalt a füstölt áru értékesítésére kijelölt soron.

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A környékbeli élelmiszer előállítók köre nem csupán a vágóhidakra szorítkozik, ebbe a körbe tartoznak a pékségek, a tojáscsomagolók, a kistermelő élelmiszer-előállítók is. Az utóbbi időszakban - s ezt a húsvét előtti hetekben tapasztaltuk piacon - egyre több asztal foglalt a füstölt áru értékesítésére kijelölt soron.

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A környékbeli élelmiszer előállítók köre nem csupán a vágóhidakra szorítkozik, ebbe a körbe tartoznak a pékségek, a tojáscsomagolók, a kistermelő élelmiszer-előállítók is. Az utóbbi időszakban - s ezt a húsvét előtti hetekben tapasztaltuk piacon - egyre több asztal foglalt a füstölt áru értékesítésére kijelölt soron.

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

Lehetővé vált ugyanis, hogy azok a kistermelők, akik sertést vagy baromfit tartanak a házuk táján, a feldolgozásuk után a terméküket értékesítsék. Ennek viszont kemény feltételei vannak - mondta a hatósági főállatorvos. Először is, a kistermelőnek regisztráltatnia kell magát a hatósági állatorvosi hivatalnál (azaz a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnál). Miután a kistermelő birtokában van a regisztrációs száma, a hatósági állatorvos ellenőrzést tart az élelmiszer előállítási helyén, ahol az élőállat feldolgozása történik. A termékek árusítására csak ezután kerülhet sor.

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

Az, hogy az ünnepi asztalunkra vegyszer és adalékmentes friss áruból készülhessenek a jobbnál jobb falatok, szükség van arra is, hogy az átfogó élelmiszerellenőrzés során a takarmányboltokban és takarmánykeverőkben is ellenőrzést végezzenek az állatorvosok. Vizsgálják például azt, hogy a takarmányban - az állatok számára adagolt - gyógyszermaradvány található-e, s a kérődző állatokat a tejporon kívül más adalékkal nem etetik-e. Mindezzel a mi egészségünket védik.

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

A március 22-én kezdődött ellenőrzés során egy takarmány- és egy tápboltot, egy takarmánykeverő üzemet, négy élelmiszer-előállítót valamint 1340 hazai és 78 külföldi terméket ellenőriztek a hatósági állatorvosok. Az öt minőségvédelmi bírság közül hármat azért szabtak ki, mert nem volt megfelelő a termék jelölése (nyelve, összetétele).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!